Nieuws

Supahsemmie wint internationaal Super Smash Bros Ultimate toernooi Lightning: Strikes Twice

8 september 2019, 18:38

Supahsemmie heeft gisteren het grootste Nederlandse Super Smash Bros Ultimate toernooi van dit seizoen weten te winnen. De Young Link main moest zich door een internationaal bracket heen slaan en versloeg daar uiteindelijk toppers zoals S1, iStudying, en Sirjon. Het toernooi zat vol verrassing, zeker toen twee van Supahsemmies grootste tegenstanders vroeg werden uitgeschakeld.

Supahsemmie heeft al een indrukwekkend seizoen achter de rug, en heeft zich dit seizoen van de Power Ranking (PR) op nog geen enkel groot toernooi in Nederland buiten de top 8 geplaatst. Lightning: Strikes Twice is wel het eerste PR toernooi was Sem weet te winnen. Het was niet zomaar een toernooi, veel Europese spelers waren naar Eindhoven gekomen om daar mee te doen met Lightning: Strikes Twice. Een paar van de beste spelers van Europa waren daar aanwezig, maar ze waren niet opgewassen tegen Supahsemmie die zich werkelijk waar door het bracket heen sloeg.

Zijn grootste tegenstanders van die dag waren de Nederlandse Space en de Duitse Light. Beide spelers hebben Supahsemmie al een keer verslagen en behoren tot de absolute top van Europa. Space wist alleen de top 8 niet te behalen, aangezien hij onverwachts verslagen werd door Azrael in losers. Space haalde daardoor de 9e plaats. Light was er nog een stuk slechter aan toe. De Duitser was een van de favorieten van het hele toernooi. Hij werd helaas al vroeg in de losers kant van het bracket gegooid door PurpleDebo, een Nederlandse Pac-Man speler die al eerder van Light won. Daarna werd hij in de top 32 verslagen door BeJay, een Nederlandse Snake speler. Beide spelers hebben weinig indrukwekkende resultaten weten te behalen dit seizoen maar dit is een mooie winst om mee naar huis te nemen. Light eindigde op de 25e plaats, hierdoor had Semmie alleen S1 en iStudying als tegenstanders. Semmie heeft van al deze spelers al een keer gewonnen en deed dit kunstje op Lightning koud over, waardoor hij het toernooi won. 

Embedded content: https://twitter.com/Supahsemmie/status/1170448317370765312?s=20

Supahsemmie eindigt dit seizoen sterk met een enorm grote winst op Lightning: Strikes Twice. Hierbij verzegelt hij zijn positie op de PR nog meer, en is het afwachten wat zijn uiteindelijke plek op de lijst wordt. Alleen Smash South IV heeft nog de kans om mee te tellen voor de PR, maar aan het einde van de maand weten we wie op de PR komt en welke spelers er niet meer op staan.