Nieuws

Grootste Super Smash Bros.-toernooi ooit in oktober

Grootste Super Smash Bros.-toernooi ooit in oktober

Youtube-streamer Ludwig gaat in oktober het grootste Super Smash Bros.-toernooi ooit organiseren. Het interneticoon heeft een aantal van de beste spelers wereldwijd weten te strikken voor het evenement en heeft daarnaast een miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar gesteld. Het hele toernooi zal hij live uitzenden op zijn Youtube-kanaal.

Super Smash Bros. is de grootste fighting game-franchise ooit. Ondanks de immense populariteit mist het de esportscene die bij een game van dat kaliber past. Dat ligt voornamelijk aan uitgever Nintendo dat niets doet om de professionele zijde van het spel te promoten. Sterker nog in het verleden heeft de Japanse gamegigant zelfs de esportscene tegengewerkt door toernooien te verbieden.

In het verleden heeft Ludwig al meerdere malen aangegeven dat hij het grootste Smash Bros.-toernooi ooit wil organiseren en nu voegt hij dus daad bij woord. De Ludwig Smash Invitational vindt van 21 tot en met 23 oktober plaats in Las Vegas. De 32 beste Super Smash Bros. Melee- en Ultimate-spelers strijden daar om een prijzenpot van een miljoen dollar. Het hele evenement wordt uitgezonden op Ludwigs Youtube-kanaal.

Ludwig zelf houdt van de Smash-scene, voor hij succesvol werd op Twitch en Youtube was hij een competitief speler in de fighting game van Nintendo. Een van zijn meest bekeken Youtube-video’s is een montage van het Super Smash Bros.-personage Ice Climbers. Hij heeft dus nog steeds een band met Super Smash Bros. en onderhoudt daarnaast goede contacten met een groot aantal professionele spelers.

Ludwig werd vorig jaar wereldberoemd toen hij op twitch de eerste grote subathon ooit hield. Hij bleef een maand lang online en filmde alles wat hij deed. Enkel zaken die tegen de regels van Twitch ingingen, zoals douchen, werden niet op camera vastgelegd. Eind 2021 maakte Ludwig de overstap naar Youtube waar hij is gegroeid tot één van de grootste livestreamers op het platform.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend