Nieuws

Smash-organisatie 2GG stopt voor onbepaalde tijd met toernooien

Smash-organisatie 2GG stopt voor onbepaalde tijd met toernooien

2GG, de meest prominente toernooi-organisatie voor Super Smash Bros Ultimate en andere Nintendo-games in het zuiden van Californië, heeft bekendgemaakt dat het voor onbepaalde tijd stopt. In een TwitLonger-post op Twitter kondigt 2GG aan dat zowel de wekelijkse Mega Smash Mondays (MSM) als het geplande grote toernooi Final Saga daardoor zijn geannuleerd: ingeschreven deelnemers kunnen hun geld terugvragen. Waarom 2GG precies voor onbepaalde tijd de activiteiten neerlegt, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Embedded content: https://twitter.com/2GGaming/status/1445070284126556164?s=20

2GG is niet alleen een bekende naam in de eigen regio SoCal (Zuid-Californië), maar ook binnen de Smash Ultimate-community wereldwijd. De organisatie bood bij MSM #240 een plek aan bij het prestigieuze Smash Ultimate Summit 3 voor de winnaar van het wekelijkse toernooi: deze invite werd geclaimd door de Mexicaanse speler Sparg0, die deze editie van MSM wist te winnen.

Recentelijk was er nog enige ophef rond 2GG: de organisatie hielp mee aan een Smash-toernooi met een prijs voor de 'beste vrouwelijke speler'. 2GG kondigde na een golf van kritiek aan het evenement niet langer te ondersteunen.

2GG en Smash esports

De esports-kant van Smash wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door diverse, onafhankelijke organisaties die toernooien en competities organiseren in Super Smash Bros Ultimate en de oudere, maar nog altijd zeer populaire titel Melee.

2GG is één van de bekendste organisaties binnen Smash esports: zo organiseerde het de 2GG Championship Series, een reeks van toernooien in Super Smash Bros for Wii U (ook wel bekend onder de naam Smash 4). Het bekendste toernooi uit deze reeks was 2GGC: Civil War, waar maar liefst 47 van de 50 beste spelers van Smash 4 aanwezig waren: het wordt dan ook wel vaak gezien als het belangrijkste toernooi in de geschiedenis van Smash 4.
Ook in Super Smash Bros Ultimate is 2GG een grote naam: zo was de organisatie onder meer verantwoordelijk voor grote toernooien als 2GG: Prime Saga en 2GG: Kongo Saga.

MkLeo, de huidige nummer één in Super Smash Bros Ultimate, reageerde op het nieuws van 2GG: "ik zal nooit vergeten wat jullie allemaal voor mij en de Smash community hebben gedaan".

Embedded content: https://twitter.com/Mkleosb/status/1445077952660742155?s=20

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate