Nieuws

Super Smash Bros Ultimate EVO 2019 Dag 1: Mr.R en iStudying beide moeiteloos door

3 augustus 2019, 08:59

De eerste dag van Super Smash Bros Ultimate op EVO 2019 is voorbij, en voor hoe groot het toernooi is ging het allemaal vrij vlekkeloos. Er waren op een paar instanties na geen bijzondere uitslagen en beide Nederlandse deelnemers zijn zonder moeite door naar de volgende ronde.

Met meer dan 3000 deelnemers was het grootste Super Smash Bros toernooi ooit een spektakel om te bekijken. Nieuwe talenten en oude veteranen kwamen bijeen om tegen elkaar te spelen. Een van de meer onverwachte deelnemers was toch wel HugS, een Melee veteraan. Hij is een van de oudste en meest gerespecteerde Melee spelers van deze tijd, maar om hem dan mee te zien doen met een Ultimate toernooi was een speciale gelegenheid. Van alle personages in de game speelde hij Mii Gunner, terwijl hij in Melee een Samus main is.

Er kwamen naast HugS nog meer veteranen voorbij, zoals Mew2King en Glutonny. Zowel HugS, Mew2King en Glutonny gingen zonder moeite door naar de volgende poulefase. De twee Nederlandse spelers, Mr.R en iStudying gingen ook vlekkeloos door naar de volgende ronde via de winners side van de bracket. 

Upset Ogey vs Fullstream

Hoewel de meeste matches zoals verwacht uitpakten, waren er toch een aantal upsets. Een upset betekent dat een speler onverwacht verslagen wordt door een speler met een lagere plaatsing. Een voorbeeld hiervan was de match tussen Ogey en Fullstream.

Ogey is een van de beste spelers uit Frankrijk en 158e geplaatst. Toch werd hij in de poulefase al verslagen door Fullstream, de beste Rivals of Aether (een andere platform fighter) speler van de wereld, maar een relatief nieuwe Ultimate speler. Hoewel Ogey nog wel via de losers side uit zijn poule is gekomen, is het een grote klap om zo vroeg al in losers te zitten. Als hij nu nog een set verliest ligt hij er al uit. Het gaat dus nog spannend worden hoe ver de Franse Captain Falcon main gaat komen.

Embedded content: https://twitter.com/PandaGlobal/status/1157422830117462016?s=20

Afwezigen EVO 2019

Ook zijn er een aantal topspelers die helaas niet bij EVO konden zijn dit jaar. Zweedse Super Smash Bros Melee legende Leffen kon er niet bij zijn vanwege problemen met zijn visa. De recent gerankte Bowser main Leon had problemen met zijn vlucht waardoor hij niet op tijd bij het evenement kon zijn. Ook BestNess, een van de beste Ness spelers in de wereld kon er niet bij zijn vanwege persoonlijke redenen. Hoewel er nu een paar toppers niet bij kunnen zijn, betekent het niet dat het niveau van het toernooi omlaag gaat. Er zijn nog steeds ongelofelijk veel topspelers aanwezig, en die mogen we vanavond weer in actie zien.

De eerste dag van EVO 2019 is voorbij, vanavond om 19:00 kun je weer op de stream van EVO kijken naar de tweede poulefase. Een toernooi van dit formaat wil je niets missen. Zelfs de director van de Super Smash Bros games, Masahiro Sakurai, wenst iedereen op EVO veel succes. Wij blijven natuurlijk duimen voor de Nederlandse spelers.

Embedded content: https://twitter.com/Sora_Sakurai/status/1157461795604275200?s=20

Vertaling: EVO is gestart. Super Smash Bros lijkt het hoogste aantal deelnemers van alle evenementen te hebben, en daar ben ik erg dankbaar voor. Veel succes, iedereen!

Voor het volledige overzicht en tijdschema kun je ons artikel van gisteren bekijken.