Nieuws

ESAM verslaat MkLeo en wint Smash Ultimate-toernooi Glitch 8.5

ESAM verslaat MkLeo en wint Smash Ultimate-toernooi Glitch 8.5

Het Super Smash Bros Ultimate-toernooi Glitch 8.5 - Konami Code is gewonnen door de Amerikaanse speler ESAM. De beste Pikachu-speler ter wereld versloeg tot twee maal toe toernooifavoriet Mkleo uit Mexico en wist ook alle andere competitie achter zich te houden. Het is de tweede keer dat ESAM, die speelt voor de organisatie Panda Global, een toernooi in de Glitch-serie weet te winnen.

Embedded content: https://twitter.com/Glitch_Smash/status/1442343627037069315?s=20

Er zijn maar weinig Smash-spelers die kunnen zeggen dat ze een set hebben gewonnen tegen MkLeo, die bekend staat als de allerbeste speler ter wereld en onderdeel uitmaakt van esports-organisatie T1. Toch is MkLeo niet onverslaanbaar: eerder verloor hij in de finale van Genesis 7 van Marss en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats op Ultimate Summit 3, waar Tweek de eerste plek bemachtigde.

ESAM & MkLeo op Glitch 8.5

ESAM en MkLeo kwamen elkaar al tegen vóór de top 8 van Glitch 8.5, dat in het teken stond van Konami-games als Castlevania en Metal Gear Solid. In de kwartfinale van de winners bracket begon ESAM sterk door de eerste twee games te winnen tegen de Byleth van MkLeo. Een switch naar Joker bracht MkLeo de winst in game drie, maar zijn klassieke 'game 4 powerup' bleef voor hem helaas uit: ESAM won de vierde game en daarmee de set, waardoor MkLeo verder moest in de losers bracket.

Embedded content: https://twitter.com/PandaGlobal/status/1442239677600260097?s=20

ESAM won vervolgens in de winners bracket van Light en Kola, die beiden worden gesponsord door Moist Esports, de organisatie van YouTuber en streamer Cr1TiKaL. In de tussentijd maakte MkLeo korte metten met iedereen in de losers bracket: na wins op Tilde, Cosmos en landgenoten Chag & Maister versloeg hij ternauwernood Kola in de losers-finale, waardoor MkLeo het opnieuw mocht opnemen tegen ESAM.

Embedded content: https://twitter.com/Glitch_Smash/status/1442335372214743044?s=20

De finale begon met een game 1-overwinning voor MkLeo, die besloot om opnieuw Joker te spelen tegen ESAM's Pikachu. Het mocht echter niet baten: ESAM wist drie games op rij te pakken en verzekerde zich zo van de toernooititel.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate