Nieuws

Laatste DLC-personage voor Smash Ultimate bekend op 5 oktober

Laatste DLC-personage voor Smash Ultimate bekend op 5 oktober

Nintendo heeft in de afgelopen direct, die werd uitgezonden in de nacht van 23 op 24 september, aangekondigd dat het laatste DLC-personage voor Super Smash Bros Ultimate wordt onthuld op 5 oktober 2021. Op die datum wordt er een speciale presentatie vrijgegeven om 16:00u, waarin spelontwikkelaar Masahiro Sakurai alle details rond het laatste personage zal laten zien. Met de komst van dit personage zal Fighters Pass 2 worden afgerond: ook kondigden Nintendo en Sakurai aan dat dit echt het allerlaatste nieuwe personage in Smash Ultimate zal zijn.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoNL/status/1441163175404007428?s=20

Platformvechtspel Super Smash Bros Ultimate heeft al meer dan tien DLC-personages gekregen over de afgelopen jaren dat het spel uit is. Met de originele Fighters Pass werden onder meer Joker uit Persona 5 en Banjo-Kazooie uitgebracht. In totaal kwamen er vijf nieuwe personages met de Fighters Pass. Eerder werd ook al Piranha Plant los daarvan uitgebracht.

Fighters Pass Volume 2

Fighters Pass Vol 2 Smash Ultimate
Maar toen was daar ineens de Fighters Pass Volume 2 met zes extra DLC-personages: dit lijstje werd afgetrapt door Min Min uit Nintendo's vechtspel Arms. Daarna kregen we beroemde third party-personages met Steve uit Minecraft en Final Fantasy VII-schurk Sephiroth. Verder kwamen Pyra & Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 en Kazuya Mishima uit de Tekken-serie in Fighters Pass 2 uit.

Veel DLC-personages hebben al een duidelijke impact gemaakt op competitief Super Smash Bros Ultimate: veel spelers op topniveau hebben dan ook minstens één van deze personages opgepakt. Zo speelt MKLeo, die wordt gezien als de beste speler ter wereld, recentelijk veel Byleth. Pyra & Mythra worden nu door veel spelers gespeeld: het Blades-duo wordt door velen gezien als kanshebber voor beste personage(s) in de game.

Wie wordt het laatste DLC-personage?

Op dit moment weten we nog niet wie het laatste DLC-personage in Fighters Pass 2 gaat worden, maar zoals altijd wordt er natuurlijk veel gespeculeerd. Ook wij hebben een aantal mogelijke kanshebbers voor je op een rijtje gezet toen we de onthulling op E3 aan het afwachten waren. Uiteindelijk werd daar Kazuya Mishima uit Tekken onthuld, die net als het komende personage ook een speciale videopresentatie door Masahiro Sakurai kreeg.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate