Nieuws

MkLeo bevestigt zijn dominantie in Ultimate en wint Mainstage 2021

MkLeo bevestigt zijn dominantie in Ultimate en wint Mainstage 2021

Leonardo "MkLeo" Lopez Perez is de winnaar van het Super Smash Bros. Ultimate-toernooi bij Mainstage, één van de grootste Smash-evenementen van het jaar. Hoewel de twintigjarige Mexicaan aanvankelijk een set in Grand Finals verloor tegen zijn jonge landgenoot Sparg0, wist MkLeo de tweede set te clutchen in een game vijf-scenario. Met deze overwinning en MkLeo's zege op Port Priority 6, eerder deze maand, bevestigt de Byleth-speler zijn positie als de nummer één ter wereld in Super Smash Bros. Ultimate.

Embedded content: https://twitter.com/BTSsmash/status/1460084742028599297?s=20

In september verloor MkLeo nog de finale van Glitch 8.5: hier werd hij verslagen door Pikachu-speler ESAM. Ook bij Ultimate Summit 3 verloor MkLeo in de finale: toen was de Diddy Kong van Tweek te sterk. Deze resultaten zijn echter eerder uitzondering dan regel, en de consistentie van MkLeo moet zeker niet onderschat worden: sinds er weer grote Smash Ultimate-toernooien worden gehouden na de coronacrisis, is MkLeo altijd eerste of tweede geworden.

Mainstage 2021

Met meer dan 800 deelnemers en veel van de beste spelers ter wereld, was Mainstage 2021 misschien wel het belangrijkste Super Smash Bros. Ultimate-toernooi sinds de coronacrisis. Een groot aantal topspelers uit Mexico en de Verenigde Staten waren aanwezig bij het toernooi in Ontario, Californië. Ook de Japanse Pac-Man specialist Tea en de Franse Wario-legende Glutonny, die domineert in Europa, maakten de bracket onveilig.

Embedded content: https://twitter.com/ssb_richo007/status/1459717190429642760?s=20

Helaas voor Glutonny eindigde zijn run door de bracket op een negende plek, na een nederlaag tegen de Mexicaanse Palutena-speler Chag en Glutonny's bracket demon Dabuz uit New York, die Olimar speelde. Tea ging het een stuk beter af: na een overwinning tegen Roy-speler Kola uit Georgia en een loss tegen MkLeo, wist hij Tweek te verslaan in een spannende set van vijf games. Uiteindelijk viel hij uit de bracket door Sparg0, de Cloud en Pyra/Mythra-speler die al vroeg door Chag in de verliezersbracket terechtkwam.

Mexicaanse dominantie

Hoewel landgenoot en huidige nummer zes van de wereld Maister niet verder kwam dan de dertiende plek met zijn Game & Watch, stond dit toernooi alsnog in het teken van de Mexicaanse dominantie van MkLeo, Sparg0 en Chag. De grote uitzondering was Luigi-speler Elegant uit SoCal (Zuid-Californië), die een verrassende derde plek pakte op het toernooi door onder meer Tweek en Chag te verslaan.

Embedded content: https://twitter.com/BTSsmash/status/1460044978307010560?s=20

De finale werd echter een Mexicaans onderonsje tussen de gedoodverfde favoriet MkLeo en uitdager Sparg0, die een lange run door de verliezersbracket had gemaakt. MkLeo verloor de eerste set, maar omdat hij vanuit de winners bracket kwam, kreeg hij wederom een kans om de overwinning te pakken. Dat deed hij in een zeer spannende set die naar game vijf ging, waarbij hij een ongelofelijke spike kreeg op de side special-recovery van Sparg0's Mythra.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate