Nieuws

Super Smash Bros Ultimate op UFA dag 1: Veel upsets en teleurstellingen

Beeld: Kumiko

5 oktober 2019, 18:32

De eerste dag van Ultimate Fighting Arena (UFA) was een drukke dag. Als gevolg van veel upsets zat het bracket vol verrassingen. De Nederlanders hebben het over het algemeen goed gedaan op het Franse toernooi, en vijf Nederlanders hebben het zelfs tot de top 32 geschopt.

UFA organiseerde een Frans Super Smash Bros Ultimate toernooi met bijna 500 deelnemers, waaronder de toppers van Europa en een paar van de beste spelers van de wereld. Spelers zoals MkLeo, Kameme en Glutonny waren aanwezig en gingen zonder moeite door naar de top 32. Anderen hadden daarentegen wat meer moeite met deze prestatie bereiken. Cyve, waarvan verwacht werd dat hij de top 32 makkelijk zou halen, sneuvelde al bij de eerste poolfase en eindigde als 97e. Ook MVL, die veel potentie had om de top 8 te halen, moest het doen met een magere 33e plek. 

De Nederlanders deden het prima. In totaal waren er dertien Nederlanders aanwezig, zes daarvan haalden de top 64 en vijf de top 32. Meru, Mr.R, Space, S1 en iStudying hebben de top 32 weten te halen. Kumiko kwam wel uit pools maar werd uiteindelijk 49e. De overige zeven Nederlanders kwamen hun pool niet uit, maar er zitten twee opvallende Nederlanders tussen.

Embedded content: https://twitter.com/JesseKumiko/status/1180493793658904576?s=20

Oración had namelijk de potentie om top 64 te halen, maar werd in winners verslagen door Tru4. In losers moest hij tegen Virum, een Britste commentator. Verrassend genoeg verloor Oración van Virum waardoor hij 65e werd. ARX-7 is een compleet ander verhaal. De Nederlandse Zero Suit Samus main had een extreem lage seed, waardoor er geen extreme prestatie van hem werd verwacht. ARX kwam ook redelijk vroeg in de losers kant van zijn pool terecht. Maar in deze losers kant wist hij zich door het hele bracket heen te slaan, veel upsets te maken en uiteindelijk als 65e te eindigen.

Morgen zal de top 32 plaatsvinden. Nederland heeft een sterke representatie in de top 32, met alle vijf de spelers in de winners kant van het bracket. Morgen kun je vanaf 11 uur op het Twitch kanaal van VGBootCamp de top 32 volgen.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen