Nieuws

Super Smash Bros Ultimate Patch 8.0.0 propvol met buffs voor heavies en low-tiers

30 juni 2020, 09:18

Patch 8.0.0 van Super Smash Bros Ultimate is eindelijk hier, en de patch brengt flink wat changes met zich mee. De nieuwste patch bevat buffs voor meer dan 25 personages. Falco, Pit en de zwaargewichten komen in deze patch het beste uit de verf.

Allereerst brengt Patch 8.0.0 het nieuwste personage, Min Min uit ARMS, naar de game toe. Na bijna een half jaar krijgt men een nieuw personage om mee te spelen. Het unieke personage werd eerder al uitgelicht in een presentatie van Smash Bros Director Masahiro Sakurai. Het personage wordt tot nu toe erg goed ontvangen, ook al is ze niet voor iedereen.

Buffs, Buffs, Buffs

Het meest interessante gedeelte aan deze patch zijn de balance changes. Na een aantal teleurstellende patches brengt deze patch dan eindelijk flink wat veranderingen met zich mee. Voornamelijk de low-tier personages zoals Kirby, King Dedede en Falco genieten erg van deze patch. Ook personages die al prima waren, zoals Ike en de Pits, hebben flink wat buffs gekregen. Hierdoor worden een paar personages relevant in de meta, die voor een half jaar op z’n gat heeft gelegen.

Falco heeft op bijna elke belangrijke tool in zijn kit een extraatje gekregen. Zo zijn Down Tilt, Down Air en Neutral Air sneller, veroorzaakt Up Smash meer knockback en is het makkelijker om mensen met zijn SideB te raken. Falco is over het algemeen sneller op de plekken waar het belangrijker is, en men is al aan het experimenteren met zijn nieuwe combo’s.

Ook Captain Falcon heeft een flinke buff gekregen. De supersnelle racepiloot had een aantal moves die simpelweg lomp aanvoelden. Een paar van deze moves zijn in deze patch aangepakt. Zo heeft Side B een grotere hitbox, waardoor de move nu wel consistent moet raken in plaats van de wisselvallige hitbox die het eerst had. Ook hebben zijn Down B, Down Tilt en Up Smash een knockback buff gehad.

Heavyweights worden weer sterker

Van alle gebuffte heavies heeft King Dedede de meest significante veranderingen gehad. Bijna al zijn belangrijke moves zoals Up Air, Forward Air, Up Tilt en Down Tilt zijn sterken en veroorzaken een stuk meer knockback. Ook is Neutral B, Inhale, sneller geworden. Hierdoor kun je makkelijker met andere projectielen dealen. Deze buffs zijn zo significant dat je ongeveer 15% tot 20% eerder het veld uit vliegt tegen de zelfbenoemde koning van Dreamland.

Ook King K.Rool en Incineroar mogen genieten van deze buffs. King K.Rool zijn belly armor kan nu meer hits tanken, en hij heeft ontzettend veel armor op zijn Side B gekregen. Incineroar zijn grabs zijn sneller en zijn Side B slingert je nu veel verder weg. Ook is dit de zoveelste patch waarbij Incineroar zijn Down B wordt gebufft.

Embedded content: https://twitter.com/KirbyKid__/status/1277884401741901825?s=20

Goed maar nu nog beter

Verrassend genoeg zijn er ook een aantal personages die al prima waren gebufft. Zo zijn Ike, Wii Fit Trainer en de Pits een stuk beter. Zeker Ike is flink aangepast. Het personage staat bekend om zijn Neutral Air setups. Nu is zijn Neutral Air ietwat aangepast, waardoor sommige setups niet meer werken. Ike krijgt daarvoor een grotere variatie in setups terug, en een UpB die nu belachelijk vroeg stocks kan laten verdwijnen.

Embedded content: https://twitter.com/Jw_Smash/status/1277781366776696834?s=20

Er zijn nog veel meer personages die in deze patch goed behandeld zijn. Ook Mewtwo, Diddy Kong, Marth, Piranha Plant, Isabelle en Villager hebben leuke speeltjes gekregen. De gebuffte personages kunnen een flinke slag slaan in de meta die we op dit moment gewend zijn. De volledige en uitgebreide Patch Notes kun je teruglezen op Smashboards.

Voor al het laatste nieuws over Super Smash Bros, volg ons op Twitter en Instagram.