Nieuws

SSB Ultimate Patch 9: Multihits grotendeels gefixt

SSB Ultimate Patch 9: Multihits grotendeels gefixt

Vannacht is de nieuwste patch voor Super Smash Bros Ultimate uitgebracht. Patch 9.0.0. brengt Steve en Alex van Minecraft naar Smash, maar de patch bevat ook een flink aantal balance changes. De meeste changes betreffen een algemene fix voor multihits (aanvallen die vaker achter elkaar raken) en buffs voor een paar personages. Vooral Ness, Sonic, Bowser Jr. en Simon komen goed weg van deze patch.

Multihits

De laatste patch van Super Smash Bros Ultimate was alweer maanden geleden, dus het werd wel weer eens tijd dat er wat aangepakt werd. Ultimate kampt al een lange tijd met een paar problemen, waaronder multihits die niet altijd doen wat ze moeten doen. Het was mogelijk om uit deze aanvallen te vallen, en dit was nog makkelijker bij de meeste jabs. Nu lijkt het er toch op dat de meeste multihits gefixt zijn, hoewel niet elke multihit nou per se beter werkt.

Embedded content: https://twitter.com/toffeeJJG/status/1316236281182027778?s=20

Buffs

Er zijn maar een paar personages die buffs hebben ontvangen, maar het is dan ook gelijk een hele stapel aan buffs. De meest opvallende buffs zijn toch wel voor Ness en Sonic, twee personages die op dit moment worden beschouwd als prima high tier personages. Toch krijgen beide personages een flinke lading buffs over zich heen, waaronder meer knockback en damage en minder lag. Beide personages worden gezien als een van de betere online personages, dus het is nog maar de vraag hoe blij men is met deze buffs.

Bowser Jr. is voor de zoveelste keer de ontvanger van een paar lekkere buffs. Deze patch is er niet echt een specifieke move aangepakt, maar krijgt hij een aantal algemene quality of life changes. Het personage was al goed voor de patch, maar Bowser Jr. spelers hebben nu genoeg nieuwe changes om mee te spelen. Voor de rest zijn Lucario, Simon en de Ice Climbers ook een stukkie sterker geworden.

Geen nerfs?

Opvallend is dat deze patch eigenlijk geen echte verliezer kent, behalve de personages wiens multihits niet gefixt zijn. De enige nerf in deze patch is voor Shulk, wiens Shield Monado iets minder extreem is gemaakt. Hoewel de impact van dit nog uitgevogeld moet worden, is Shulk op zichzelf niet generft. Zijn UpSmash hitboxes zijn gefixt en zijn counter is een stukkie sterker gemaakt, waardoor het hoe dan ook elkaar opweegt. De laatste paar patches zijn erg nerfvrij gebleven, wat aangeeft dat de makers liever zwakke personages buffen dan sterke personages nerfen.

Patch 9.0.0. belooft een interessante patch te worden voor een paar personages. Naast het feit dat speler met Steve en Alex aan de slag kunnen, kunnen de mains van een paar personages genieten van hun sterkere main. De volledige patch notes zijn terug te lezen op de website van Nintendo.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen