Nieuws

E3: wij verwachten één van deze Super Smash Bros Ultimate fighters

E3: wij verwachten één van deze Super Smash Bros Ultimate fighters

De Electronic Entertainment Expo (E3) staat weer bijna voor de deur. Ook dit jaar geeft Nintendo weer een online presentatie tijdens de grootste gamebeurs ter wereld. De verwachtingen voor de Nintendo Direct zijn, zoals altijd, hooggespannen. Naast aankondigingen voor nieuwe games en geruchten over een Nintendo Switch Pro wordt er ook een nieuw personage verwacht voor Super Smash Bros Ultimate.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoEurope/status/1400090040122941444?s=20

Personages die eerder werden aangekondigd als DLC-vechters voor Super Smash Bros Ultimate waren onder meer Steve uit Minecraft, Sephiroth uit Final Fantasy VII en Pyra & Mythra uit Xenoblade Chronicles 2. Een bont gezelschap dus, maar wie komt er nog verder bij in Super Smash Bros Ultimate? Wij hebben hieronder een aantal mogelijke kanshebbers voor je op een rijtje gezet.

Crash Bandicoot

Crash4
Over de mogelijke komst van Crash Bandicoot naar Smash Ultimate wordt al lang gespeculeerd. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd, maar het is goed mogelijk dat Crash binnenkort alsnog tegenstanders van de stage gaat werpen met zijn spin attack. Hij wordt gezien als een van de meest iconische videogame-personages uit de tijd van de eerste 3D-platformers. Crash Bandicoot 4: It's About Time, de meest recente Crash game, kwam bovendien uit op de Nintendo Switch.

Phoenix Wright

Phoenix Wright
De eerste game uit de Phoenix-Wright serie kwam in 2006 uit voor de Nintendo DS. In de games speel je als de advocaat Phoenix Wright, die bewijs moet verzamelen om ervoor te zorgen dat zijn cliënt vrij wordt gesproken. Tegelijkertijd vecht hij ook met woorden tegen getuigen en aanklagers, zoals zijn eeuwige rivaal Miles Edgeworth, om de waarheid naar boven te halen. Phoenix Wright ging echter ook het daadwerkelijke gevecht aan in de team-fighting game Ultimate Marvel vs Capcom 3. De Phoenix-Wright serie is zeer populair geworden en kent veel games en spin-offs.

Chun-Li

Chun-Li
Street Fighter is een van de bekendste en meest succesvolle fighting-game franchises. Het is dan ook niet zo gek dat Ryu en Ken al zijn toegevoegd aan Super Smash Bros Ultimate. Chun-Li, een Chinese agent voor Interpol, is een van de meest bekende vrouwelijke personages in videogames. Capcom, de ontwikkelaar van Street Fighter, is recentelijk helemaal los gegaan wat betreft Street Fighter crossovers met andere games, waardoor Chun Li onder meer speelbaar werd in Fortnite en de fighting game Power Rangers: Battle For The Grid. Ze is nog niet toegevoegd aan Super Smash Bros Ultimate, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd.

Dante

Dante
Ook Dante is een personage van Capcom, net als Phoenix Wright en Chun-Li. De hoofdpersoon uit de Devil May Cry-serie kwam al vaker naar voren als kanshebber voor een plekje in het roster van Super Smash Bros Ultimate. Dante is half mens, half demoon en bezit bovennatuurlijke krachten. Hij vecht met een zwaard en pistolen tegen duivels en demonen. Hoewel hij een nogal gewelddadige toevoeging lijkt voor een relatief mild vechtspel als Smash, heeft de toevoeging van Bayonetta een paar jaar geleden laten zien dat ook personages uit serieuzere games een mogelijkheid zijn.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate