Nieuws

Super Smash Bros Ultimate toernooi aangekondigd voor DreamHack Rotterdam

1 oktober 2019, 13:36

Naast Super Smash Bros Melee krijgt Super Smash Bros Ultimate nu ook een eigen toernooi op DreamHack Rotterdam. De enorme LAN party in Ahoy wordt nu ondersteund door AFK Esports, die daar zowel het Ultimate toernooi als het Tekken 7 toernooi gaat hosten. Hoewel dit wel kort van te voren is aangekondigd, zijn spelers wel blij dat beide Smash games vertegenwoordigd zijn op DreamHack Rotterdam.

AFK Esports is een bekende naam binnen de Smash Community, ze zijn namelijk verantwoordelijk voor onder andere The Ultimate Performance en de Pressing Buttons Weekly in Rotterdam. Ook is het bedrijf de grootste leverancier van Smash Setups in Nederland. Nu ze meewerken aan DreamHack Rotterdam komen er twee nieuwe toernooien bij, Super Smash Bros Ultimate op zaterdag en Tekken 7 op zondag. 

Embedded content: https://twitter.com/AFKEsports/status/1178993388013662208?s=20

Het was al een lange tijd bekend dat DreamHack Rotterdam een Melee toernooi zou krijgen, maar de bevestiging van het Ultimate toernooi komt relatief laat. Melee heeft ondertussen al meer dan 120 deelnemers, waardoor het een van de grotere Melee toernooien van het jaar wordt. Of Ultimate ook zoveel inschrijvingen kan krijgen binnen een maand is nog maar de vraag, aangezien het op dezelfde dag valt als Smash Sessions in Amsterdam.

DreamHack Rotterdam representeert nu de twee grootste Smash games. Of het nieuwe bezoekers gaan trekken die speciaal voor Smash Ultimate komen is nog maar de vraag, maar Ultimate is een sterke toevoeging aan de lineup.

Als je meer wil weten over het Melee toernooi op DreamHack Rotterdam, kun je ons interview met de organisatoren van het Melee toernooi lezen.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen