Beeld: Tax, Cursedcake
Nieuws

Super Smash Bros Ultimate toernooi Lightning: Volume III aangekondigd

9 september 2019, 18:01

Nog geen 48 uur na de afsluiting van Lightning: Strikes Twice is Lightning: Volume III aangekondigd. Het derde deel van de Super Smash Bros Ultimate toernooiserie zal eind november plaatsvinden. Met een hogere player cap hoopt organisator Tax het vorige evenement te overtreffen en nog meer internationale spelers te trekken.

Lightning: Strikes Twice is een van de meest succesvolle Super Smash Bros toernooien van dit seizoen van de Power Ranking (PR). Met spelers uit veel verschillende landen werd het event het best bezochte Nederlandse toernooi van het seizoen. Hierdoor was het ook een enorm lastig toernooi om aan mee te doen, zeker gezien het niveau van de gemiddelde aanwezige speler. Dat weerhield spelers er niet van om door te zetten en mede dankzij de kwalitatieve venue en het strakke verloop van het evenement werd het ook gezien als een van de beste Nederlandse toernooien van het jaar. Ook vanuit het buitenland was er veel interesse in het toernooi. Een Duitse Smash speler genaamd Meutrich heeft het toernooi zelfs meegenomen in zijn toekomstige video over naar het buitenland reizen voor toernooien.

Embedded content: https://twitter.com/CherubMeutrich/status/1169849292955082752?s=20

Om het succes van de tweede editie van Lightning op te volgen besloot organisator Tax om snel het vervolg aan te kondigen. Op 30 november zal Lightning: Volume III plaatsvinden in het eSports Center in Eindhoven. Dit keer is er zelfs ruimte voor 144 deelnemers, meer dan de vorige editie. Ook voor dit toernooi is de internationale aandacht weer groot, met diverse retweets van Duitse spelers. Het lijkt er dus op dat Lightning: Volume III weer mensen vanuit het buitenland gaat trekken.

Er zijn nog geen details naar buiten gekomen over het derde toernooi in de Lightning-serie, maar als we van de eerste twee edities uit gaan zal het wederom een succes worden. Binnenkort zal er meer informatie beschikbaar zijn over Lightning: Volume III en dan is ook gelijk te zien welke Europese toppers er dit keer naar Eindhoven komen.

Als je wil weten hoe Lightning: Strikes Twice verliep, kun je ons artikel erover lezen.