Nieuws

Smash Ultimate versie 13.0: Sora en buffs voor zwakkere personages

Smash Ultimate versie 13.0: Sora en buffs voor zwakkere personages

De nieuwste patch voor Super Smash Bros. Ultimate is live, wat betekent dat Sora uit Kingdom Hearts nu speelbaar is in de platform-fighter van Nintendo. Het allerlaatste DLC-personage, dat ook een stage en muziek uit Kingdom Hearts met zich meebrengt, is niet de enige verandering in versie 13.0 van Ultimate: veel personages die worden beschouwd als zwakker dan gemiddeld hebben een aantal buffs gekregen, waardoor een aantal moves beter zijn geworden.

Versie 13.0 is naar verwachting de laatste grote patch voor de game sinds Super Smash Bros Ultimate versie 12.0.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoNL/status/1450371299155578882?s=20

Met versie 13.0 is er een bug bij Kazuya, het vorige DLC-personage, uit het spel gehaald: er kan niet meer worden gesprongen op tegenstanders die door de side special van Kazuya (Devil Fist) worden geraakt. De Final Smash-aanvallen van Joker en Hero zijn ook aangepast, waardoor ze sneller mogen reageren nadat de animatie is afgelopen. Die verandering heeft geen effect op competitief Smash Ultimate, aangezien Final Smashes niet toegestaan zijn.

Alle buffs in Smash Ultimate versie 13.0

Jigglypuff Smash Ultimate

  • Jigglypuff heeft nu minder endlag op haar jab-aanval, back-air en down throw, wat betekent dat ze sneller mag reageren nadat die moves zijn afgelopen. Ook lanceert down throw tegenstanders nu minder ver weg, waardoor Jigglypuff er nu sterke combo's uit kan doen.
  • Dr. Mario heeft meer schade, lanceerafstand, snelheid en hit detection buffs op veel moves gekregen, waardoor deze sterker zijn en beter moeten werken. Onder meer neutral air, up air, down air, side special (Super Sheet) en down special (Dr. Tornado) zijn aangepast.
  • Zelda heeft minder endlag op haar jab-aanval, lanceert verder met de snelle versie rapid jab & up- en down smash, en heeft een grotere sweet spot op down air (de hitbox die tegenstanders recht naar beneden stuurt).
  • Lucario krijgt een down tilt die sneller uitkomt, meer knockback op forward tilt waardoor deze verder stuurt en een grotere sweet spot op dash attack.
  • Rosalina & Luma hebben een aantal veranderingen gekregen qua hoe Luma werkt met down smash en side special (Star Bits). Ook doet Luma nu meer knockback met down smash.

Little Mac Smash Ultimate

  • Little Mac heeft een aantal buffs gekregen op zijn neutral special (Straight Lunge): deze move is nu sterker, sneller en heeft minder endlag. Ook kreeg Little Mac buffs voor up tilt, de lage versie van forward smash, up special (Rising Uppercut) en down special (Slip Counter).
  • Ridley heeft maar één aanpassing gekregen: hij kan nu sneller een nieuwe jump doen uit zijn side special (Space Pirate Rush).
  • King K. Rool kreeg meerdere verbeteringen op zijn up tilt, forward smash, forward air en up throw. Die moves zijn nu sterker of werken nu beter dan voorheen.
  • Isabelle heeft nu een down tilt met minder endlag, een langer durende sweet spot op forward smash, meer range op down smash en meer knockback power op down smash en forward throw, hoewel er van dat laatste weinig te merken is omdat het tegenstanders nauwelijks verder stuurt.
  • Incineroar doet nu meer schade met down smash, up air en up special (Cross Chop). Ook kreeg down smash extra knockback power.
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate