Nieuws

Glutonny domineert Smash World Tour: Europe Ultimate Finals

Glutonny domineert Smash World Tour: Europe Ultimate Finals

De Europese Super Smash Bros Ultimate-regiofinale van Smash World Tour is gewonnen door favoriet Glutonny. Met deze overwinning hebben de Fransman en vijf andere Europese spelers zich gekwalificeerd voor de internationale finale van Smash World Tour: een toernooi waar de beste spelers uit verschillende regio's het tegen elkaar gaan opnemen om de titel van de beste Smash Ultimate-speler ter wereld te claimen.

Embedded content: https://twitter.com/SmashWorldTour/status/1439663679742652419?s=20

Glutonny geldt al jaren als de beste Smash Ultimate-speler van Europa en is tevens één van de allerbeste spelers ter wereld. Hij staat dan ook bovenaan in de Europese Super Smash Bros Ultimate-ranking. Eerder won Glutonny Ultimate Wanted 3, een groot toernooi in Frankrijk. Vanwege strenge inreismaatregelen door de coronacrisis kon Glutonny niet bij Smash Ultimate Summit 3 in Los Angeles zijn.

Internationale finaletoernooi

De top 6 van de Europese regiofinale, die werd gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, heeft zich gekwalificeerd voor het internationale finaletoernooi, dat in de toekomst zal worden gehouden in Noord-Amerika. De zes spelers die Europa gaan vertegenwoordigen, zijn:

  1. Glutonny (Frankrijk)
  2. Sisqui (Spanje)
  3. Tarik (Duitsland)
  4. Sintro (Oostenrijk)
  5. Peli (Verenigd Koninkrijk)
  6. Tomberry (Frankrijk)

De grootste verrassingen in dit rijtje zijn zonder twijfel Sintro en Tomberry. Waar Sintro nog in de groepsfase zaterdag al zijn matches verloor, maakte de ROB-speler dat volledig goed op zondag door drie matches op rij te winnen in de verliezersbracket.

Tomberry, die vooral Snake speelt, besloot toen hij al zeker was van kwalificatie via de winners bracket om zijn match in de verliezersbracket op te geven: hij moest namelijk nog op tijd naar huis reizen.

Nederlandse representatie

SWT Casters Europe
Hoewel geen enkele Nederlandse speler er in slaagde om zich te kwalificeren voor de Europese regiofinale van Smash World Tour, was er meer dan genoeg Nederlandse representatie bij het evenement: vier van de vijf commentatoren waren namelijk Nederlanders.

Samen met de ervaren Britse commentator Bowie kregen Ramses, Dagobert, Gijsbeer en Nyr de kans om voor een wereldpubliek te casten op het Twitch-kanaal van VGBootCamp: een van de grootste kanalen voor Smash-livestreams ter wereld.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate