Nieuws

Team 7AM Mark: "De teamplay van Aethra mag niet worden onderschat"

Beeld: Team 7AM

In de eerste ronde van de play-offs van de Belgian League verloor Team 7AM met 2-0 van Aethra Esports. Support Mark "Mark" de Korte vertelde ons of ze als team tevreden zijn over hun debuurtseizoen.

Team 7AM maakte in de Summer Split van de Belgian League haar debuut, mede dankzij het wegvallen van Timeout Esports. 7AM timmerde tijdens de Spring Split aardig aan de weg, na de teleurstelling dat ze niet uitgekozen waren voor dat seizoen. In de Summer Split kwam het team niet altijd goed uit de verf, maar mede dankzij een verrassende overwinning op Sector One plaatste het team zich voor de play-offs. Daar was Aethra Esports met 2-0 te sterk.

"We wisten van tevoren dat het een moeilijke wedstrijd ging worden tegen Aethra Esports aangezien ze ons ook al twee keer hadden verslagen in het reguliere seizoen," vertelt De Korte. "Ik denk dat we in de eerste game nog wel een redelijke early game hebben neergezet, maar uiteindelijk waren we niet vastberaden genoeg om de juiste keuze te maken. Dat was wel teleurstellend."

Hele grote stap

Volgens De Korte speelde ook de spanning mee: "We waren bovendien ook een beetje nerveus en dat resulteerde in een groot aantal misplays op mechanical vlak." De Korte speelde voor het eerst tegen Aethra, maar heeft wel een duidelijk beeld van het team dat het vanavond in de halve finale opneemt tegen KVM Esports. "Aethra heeft een hele grote stap gezet tussen het reguliere seizoen en de play-offs. Het duurde even voordat ze op gang kwamen, maar als ze direct scherp zijn tegen KVM zie ik ze dat ook wel comfortabel winnen."

"Aethra speelde echt met veel discipline tegen ons," gaat De Korte verder. "Ze gaven ons geen enkele opening om terug te komen in de game of plays te maken. Tegen Sector One en KVM had ik het gevoel dat die kans er wel was, of dat er altijd wel iemand even niet op een lijn met zijn team lag. Als Aethra dit door kan trekken zie ik ze zeker van KVM winnen en de finales halen. Dan wordt het spannend, want Sector One heeft mechanically de beter spelers, maar de teamplay van Aethra mag niet onderschat worden. Ze hebben niet voor niks al eens van Sector One gewonnen."

Doelstelling gehaald

Als De Korte de Summer Split van Team 7AM evalueert kan hij eigenlijk alleen maar tevreden zijn: "Onze doelstelling was om de play-offs te halen en dat is gelukt. We kijken dus zeker tevreden terug op dit seizoen, al is het natuurlijk jammer dat het voorbij is. We zijn allemaal erg gemotiveerd om volgend seizoen sterker terug te komen."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven