Nieuws

Team 7AM Vinnie: "De overwinning op Sector One geeft ons veel vertrouwen"

15 juli 2020, 09:27

Belgian League nieuwkomer Team 7AM heeft in speelweek zeven een verrassende overwinning geboekt op titelfavoriet Sector One en houdt zodoende de kans op het bereiken van de play-offs in eigen hand. Voldoende reden voor Esports Club om met 7AM-toplaner Vinnie "Vinnie" Bruggeman in gesprek te gaan over het seizoen tot nu toe, zijn eigen ontwikkeling en voorzichtig vooruit te blikken op hun kansen in de eventuele play-offs.

Team 7AM is er in de zevende speelweek van de Belgian League Summer Split als tweede team dit jaar in geslaagd de absolute titelfavoriet en titelverdediger Sector One te verslaan. Daarmee houdt het team haar kansen op het bereiken van de play-offs in het eerste seizoen in leven én in eigen hand. Mocht er volgende week gewonnen zelf gewonnen worden van Aethra Esports of RSCA Esports verliezen van Sector One dan is, tegen de verwachting van velen in, plaatsing een feit.

7AM-toplaner Vinnie "Vinnie" Bruggeman is minder verrast: "Toen we hoorden wat de line-ups van de teams in de Belgian League waren, hadden we het gevoel dat we van iedereen behalve Sector One konden winnen. Daarnaast is in een 'best-of-1' een verrassing altijd mogelijk, de play-offs leken ons dan ook zeker haalbaar."

Persoonlijke groei

Ondanks een stroeve start aan het seizoen, waarbij slechts een keer gewonnen werd in de eerste vijf wedstrijden, staat Team 7AM dankzij een aantal knappe overwinningen in de afgelopen weken inmiddels op het randje van het daadwerkelijk bereiken van die play-offs. Dat laat een bepaalde mentale weerbaarheid zien binnen het team die Vinnie ook op persoonlijk vlak erkent.

"Ik ben de afgelopen tijd zelf een hoop gegroeid. Ik heb vorig jaar een periode gehad waarin ik mijn zelfvertrouwen volledig kwijt was, maar dankzij de hulp van een aantal goede vrienden heb ik toch doorgezet. Inmiddels heb ik het idee dat ik meerdere champions zeer goed beheers, alleen mijn 'bruiser-pool' moet nog worden uitgebreid. Ik hoop in ieder geval dat ik persoonlijk en wij als team de goede resultaten van de afgelopen weken kunnen doorzetten," vertelt hij.

Play-offs

"Het liefst dwingen we plaatsing volgende week zelf af met een overwinning op Aethra. Mocht dat niet lukken is het hopen dat Sector One ons een handje helpt door te winnen van RSCA," gaat hij verder. Over hun kansen in de eventuele play-offs is de toplaner reëel, al blijft hij optimistisch: "Natuurlijk worden de play-offs moeilijk tegen teams als Sector One, KVM Esports en Aethra, maar de overwinning op Sector One geeft ons veel vertrouwen en we gaan sowieso alles geven!"