Nieuws

Team Benelux eindigt vijfde op GLL Nations Royale

7 juni 2020, 09:56

Finland was na vier wedstrijden Nederland en België te sterk af, Scandinavische team verslaat team Benelux. Met hun vijfde plek hoeft team Benelux zich nergens voor te schamen, al helemaal omdat het team vorig jaar het hoofd-evenement niet eens had bereikt. Morgen speelt Oekraïne tegen Rusland, de winnaar daarvan speelt vervolgens tegen Turkije in de finales.

Team Benelux begon hun toernooi tegen team Servië, wat niet kon spelen waardoor ze meteen door gingen naar de tweede ronde. Daar speelde het team tegen team Denemarken, wat ze met 3-2 versloegen. Met die overwinning in hun broekzak speelde het team vervolgens tegen Tsjechië, wat ze het jaar daarvoor had uitgeschakeld. Team Benelux nam echter wraak, want opnieuw waren ze in de vijfde en allesbeslissende wedstrijd het betere team.

Met het momentum van twee overwinningen werden ze vervolgens tegen Oekraïne in de halve finales van de upper bracket gezet. Hoewel team Benelux één wedstrijd won, was Oekraïne toch de betere. Team Benelux verloor de halve finales met 3-1 en zakte af naar de lower brackets. Hier troffen ze team Finland, wat door de verdedigende titelkampioen Turkije was verslagen. Helaas was team Finland sterker. Met 3-1 verloor team Benelux de match, waardoor ze samen met Hongarije als vijfde eindigen, een prima resultaat voor de underdogs.

Embedded content: https://twitter.com/Mr4Damage/status/1269364689298960391?s=20