Nieuws

Team Gullit zoekt nieuw FIFA-talent met show 'The Next E-Talent' op Videoland

14 oktober 2020, 13:30

Videoland en Team Gullit, het esports team van Ruud Gullit, gaan samen op zoek naar hét nieuwe FIFA-talent van Nederland. Wie altijd al gedroomd heeft van een carrière als professionele esporter en een plekje in Team Gullit wilde veroveren krijgt nu die kans. Dat is te zien in de allereerste talentenjacht voor esporters: ‘The Next E-Talent: Team Gullit’.

De zoektocht start vandaag en opgeven kan hier. Komend voorjaar zijn de afleveringen van The Next E-Talent te zien bij Videoland. In vijf afleveringen gaat Team Gullit, onder leiding van Ruud Gullit himself, op zoek naar nieuw talent. En een plek in Team Gullit verover je niet zomaar, daarvoor moet je meer kunnen dan alleen een goed potje FIFA spelen. Hoe vermarkt je jezelf als esporter, hoe goed is je online presence en hoe maak je de juiste video’s en weet je honderdduizenden kijkers te boeien? Al deze skills en nog vele anderen, zowel fysiek als mentaal, worden getest in verschillende opdrachten en challenges.

Koen Weijland

Deze allereerste editie van The Next E-Talent wordt gepresenteerd door Koen Weijland. De man die als geen ander weet hoe het is om zijn geld te verdienen met de populaire game FIFA. Hij was de eerste professionele esporter bij een Nederlandse profclub ooit (Ajax) en werd sinds 2010 maar liefst vijf keer Nederlands Kampioen en stond twee keer in de halve finale van het Wereldkampioenschap FIFA.

Geef je op

Denk jij in het bezit te zijn van alle elementen die je van gewone gamer een succesvol esporter maken? Geef je dan op voor The Next E-Talent: Team Gullit. Dinsdag 5 januari vindt een selectiedag plaats waarna uiteindelijk 11 spelers zich selecteren die de strijd aangaan in deze unieke talentenjacht. Deze 11-koppige selectie zal twee weken intrekken in de H20 Esports Campus. Deze campus wordt het decor voor de talentenjacht en hier worden ze beoordeeld en getraind door bekende talenten. Iedere aflevering vallen er spelers af, waarna slechts twee spelers de laatste en allesbeslissende finale-aflevering halen. De winnaar verovert een plek in de selectie van Team Gullit.