Nieuws

Team Liquid terug op eerste plaats in LCS, Cloud9 wankelt

2 augustus 2020, 13:43

Na een dominante eerste helft van de split lijkt de onzekerheid toe te slaan in het team van Cloud9. De eerste helft van het seizoen gingen de winnaars van de Spring Split ongeslagen aan kop, maar sinds het begin van de tweede helft van de Summer Split gaat het team 2-4. Ondertussen lijkt rivaal Team Liquid hun oude glorie terug te hebben gevonden.

Het was voor Team Liquid flink slikken toen ze in de Spring Split van 2020 de play-offs niet eens wisten te halen na viermaal op rij met de titel naar huis te gaan. De vervanging van ster-adc Doublelift naar Tactical bleek uiteindelijk toch een succes, want Team Liquid staat nu weer eenzaam bovenaan in de LCS. Met slechts één week te gaan en een relatief gunstig schema lijkt niemand TL nog te kunnen stoppen om het reguliere seizoen als koploper af te sluiten.

Cloud9 heeft het ineens stukken lastiger. De Summer Split begon vergelijkbaar aan die van eerder dat jaar, namelijk met totale dominantie van C9. Cloud9 verloor in de play-offs en het reguliere seizoen van de Spring Split slechts twee matches. Eenmaal was TSM te sterk, en in de play-offs snoepte Evil Geniuses 1 game af in een best-of-5. 

In de Summer Split gaat het totaal anders. Na een ongeslagen eerste helft kreeg Cloud9 het zwaar en staat het team nu tweede, onder TL. Het goede nieuws voor C9 is wel dat ze op z’n minst zeker zijn van een plaats in de bovenste bracket van de play-offs. Samen met FlyQuest, TSM, Team Liquid en de Golden Guardians staan ze al gegarandeerd in de top acht.

Uitslagen

Team Liquid – Dignitas 1-0
Team SoloMid – Evil Geniuses 1-0
100 Thieves – FlyQuest 0-1
Golden Guardians – Cloud9 1-0
Team Liquid – Counter Logic Gaming 1-0
Dignitas – Immortals 0-1