Nieuws

Team Liquid wint LCS Lock In na spannende finale tegen Cloud9

1 februari 2021, 13:10

In de finale van het LCS Lock In toernooi heeft Team Liquid met 3-2 van Cloud9 gewonnen. De organisatie wint hiermee 150.000 dollar prijzengeld én 50.000 dollar om weg te geven aan een goed doel.

Het LCS Lock In toernooi werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Voorafgaand aan het reguliere LCS-seizoen speelden de tien teams een soort opwarmertje. Na een de groepsfase, waar de teams in twee groepen werden verdeeld, bleven er acht teams over die in de play-offs elkaar te lijf gingen.

In de halve finales van die play-offs stonden de nummers 1 en 2 van de groepen tegenover elkaar en wonnen in beide gevallen de nummers 2. Team Liquid versloeg, na een 2-0 achterstand, namelijk 100 Thieves (3-2) en Team Liquid rekende kordaat af met Evil Geniuses (3-0).

Silver Scrapes

In de grote finale nam Team Liquid zeer dominant de leiding. De eerste twee games werden namelijk in minder dan 30 minuten per stuk afgehandeld, waarna de winst een formaliteit leek. Toch kwam Cloud9 knap terug en wonnen zij de twee volgende games. Bij de 2-2 stand klonk het iconische Silver Scrapes en bereidde beide teams zich voor op de beslissende game.

Die laatste game was echter een anticlimax, want Team Liquid maakte in 25 minuten korte metten met hun tegenstander. Met name de prestatie van jungler Santorin, die Udyr speelde, maakte indruk.

Embedded content: https://twitter.com/DotEsports/status/1356046257106657281

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: