Nieuws

Team Liquid wint regulier seizoen LCS Summer

9 augustus 2020, 16:07

Na een tegenvallende Spring Split heeft Team Liquid hun koppositie in de LCS terug. Met een krappe overwinning over Immortals hebben ze een groot genoeg gat geslagen op rivalen TSM en Cloud9, waardoor ze gegarandeerd first seed hebben. De strijd om de tweede plaats is nog in volle gang, want buiten TSM en Cloud9 maakt ook FlyQuest nog kans op zilver.

Aan de onderkant van de LCS is het nog spannend, want nog geen enkel team is uitgesloten van de laatste plaats in de play-offs. Vanwege de introductie van een losers bracket kunnen acht van de tien teams meedingen om een plaats op Worlds. De bovenste zeven slots zijn al ingenomen, maar het laatste kaartje kan nog worden geclaimd door Dignitas, Counter Logic Gaming of Immortals.

Cloud9 speelt nog steeds erg wankel na hun foutloos begin aan de split. Na in de eerste helft ongeslagen te gaan heeft het team 3-5 gespeeld in de tweede helft. Hoewel dit genoeg is voor een veilige plek in play-offs, is het wel reden tot zorgen voor het Amerikaanse sterteam; al helemaal nadat ze in spring vrijwel onverslaanbaar leken.

Op de laatste dag van de LCS staat er sowieso veel op het spel. Niet alleen wordt bekend welk team de laatste plek in de play-offs inneemt, ook krijgen we te zien welke twee teams een bye krijgen naar ronde twee van de Play-offs. De bovenste twee teams, dus Team Liquid en óf C9, TSM of FlyQuest, krijgen automatisch een plaats in de volgende ronde van play-offs, waardoor ze één best of five minder hoeven te spelen.

Uitslagen

Dignitas – Cloud9 0-1
TSM – Golden Guardians 1-0
100 Thieves – Dignitas 0-1
Evil Geniuses – Golden Guardians 1-0
Immortals – Team Liquid 0-1
Counter Logic Gaming – FlyQuest 0-1