Nieuws

Team Liquid wint vierde LCS finales op rij na bloedstollende serie met 3-2 op Cloud 9

Beeld: Riot GamesBeeld: Riot Games

26 augustus 2019, 07:43

Team Liquid wist na vijf games de zomerfinales van de Amerikaanse LCS te winnen. Door Cloud9 te verslaan heeft het team zich verzekerd van de eerste seed op Worlds. Voor TL is dit de vierde titel op rij - een nieuw record in de LCS. Cloud9 moet alweer genoegen nemen met een tweede plek in de finales en wordt tweede seed op Worlds voor Noord-Amerika.

De eerste match wist Team Liquid vrij dominant te winnen. Het waren voornamelijk Impact op Aatrox en Doublelift op Xayah die de game wisten te dragen. Hoewel C9 wel terug vocht was TL duidelijk de betere in game 1. Cloud9 wist vervolgens in de tweede game extreem overtuigend de overwinning binnen te slepen na een gewonnen towerdive op botlane. Deze geslaagde dive bracht het team op een flinke gold lead, en wist vandaaar de game te snowballen. Met behulp van de Belgische Nisqy op Irelia en Licorice op Kled lukte het C9 om met Baron naar de Nexus te pushen. Doublelift wist nog een teamfight te winnen met een quadrakill, maar Sneaky vond kort naderhand een mooie engage samen met Zeyzal en wist daarmee de game winnend af te sluiten. Game 3 ging vrijwel hetzelfde als game 2. Team Liquid had een teamfight geïnitieerd bij Rift Herald, maar het ging al vrij snel de verkeerde kant op voor Liquid toen Cloud9 drie kills op wist te pakken. Na een gewonnen teamfight in de base van TL wist Cloud9 de winst binnen te halen en kwam daarmee op matchpoint.

Cloud9 op match point na game 3
Cloud9 op matchpoint na game 3

De vierde game ging het eerste half uur vrij gelijk op. Beide teams wisten hier en daar wat fights te winnen, maar het eerste grote verschil kwam echt pas toen Cloud9 in een ongelukkige positie werd gevangen door Team Liquid. TL wist vervolgens vier kills op te pakken voor niks en kon met een gratis Baron de game vlekkeloos afsluiten.

In het einde kwam het allemaal neer op de laatste game. Hoewel beide teams hebben laten zien dat ze erg sterk waren, was Team Liquid uiteindelijk het betere team door de laatste game te winnen. TL begon de game sterk met twee succesvolle kills op de twee carries en een Ocean Dragon. Vanaf daar namen ze de controle over en wisten ze op 11 minuten al een voorsprong van 2000 gold op te hebben gebouwd. Met een gewonnen fight mid- en toplane nadat C9 te ver Doublelift achtervolgde wist Team Liquid verder te snowballen tot op het punt dat ze niet meer tegen te houden waren. Met een afsluitende triple kill voor Jensen wist TL de winst definitief binnen te halen.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk