Nieuws

Team THRLL-coach Vamir: "Niemand is hier tevreden mee"

Team THRLL-coach Vamir: "Niemand is hier tevreden mee"

5 augustus 2020, 16:04

Team THRLL kreeg dinsdagavond een flinke tik van LowLandLions. In de halve finale van de Dutch League won LLL met 2-0 op dominante wijze van THRLL. Coach Vamir schrok er zelf ook een beetje van: "Ik dacht dat wij gingen winnen"

Het verlies van THRLL was pijnlijk, ook voor coach Floris "Vamir" Tuijn: "Dit is een hele bittere pil," stelt hij zonder twijfel. "Natuurlijk is er teleurstelling en we hebben er dus ook voor gekozen om een korte break te nemen en daarna weer vol aan de bak te gaan voor de Country Finals."

Die teleurstelling komt mede door het verwachtingspatroon van Tuijn richting de halve finale. "Ik dacht dat wij gingen winnen. Aan het einde van de competitie zaten we in een dipje, maar in de laatste paar weken waren we weer aan het pushen om dit te verhelpen. Jammer genoeg kwam het net niet samen en werden we bovendien verrast op de nieuwe patch. De early game van LLL is niet iets wat we gewend zijn."

Hard werken

Het is nu de kunst om die teleurstelling om te zetten in motivatie, want Team THRLL doet straks nog mee aan de Country Finals. Tuijn verzekert ons dat dat wel goed zit: "Er is veel ongeloof bij de spelers, niemand is hier tevreden mee. Na onze break zal de mentale kracht en motivatie stukken beter zijn. Alleen met hard werken kunnen we revanche nemen."

Tuijn doet zelf niet specifiek iets om de mindset van zijn spelers te verbeteren: "Ik ben geen coach die snel spelers motiveert, maar ik geef ze een realistisch beeld over wat ze moeten doen als individu of als team om beter te worden."

De finale

Tot slot vroegen we Tuijn om vooruit te blikken op de finale tussen PSV Esports en LowLandLions, aangezien de coach met zijn team in korte tijd tegen beiden gespeeld heeft. "PSV was tegen ons erg sterk als team. Daarnaast verliezen Kitty en Zhergoth hun lane nooit," begint de THRLL-coach.

"De midlane is hun enige zwakke punt. Furuy had tegen ons niet zo'n beste prestatie en als dat in deze twee weken niet is verbeterd kan de early game van LLL erg gevaarlijk zijn. Ik verwacht dat PSV de finale uiteindelijk wint, maar het zal wel 3-2 worden. Met de voorbereidingen van LLL-coach Bjorn verwacht ik wel een paar verrassingen."