Nieuws

Team THRLL Drop: "Tijdens het reguliere seizoen niet kunnen spelen was een bittere pil"

Team THRLL Drop: "Tijdens het reguliere seizoen niet kunnen spelen was een bittere pil"

28 juli 2020, 15:22

Vanavond staat in de Dutch League de eerste playoff-wedstrijd van de Summer Split op het programma. De nummers één en twee uit het reguliere seizoen, Team THRLL en PSV Esports, gaan daarin strijden om de eerste finaleplaats. Met aan de zijde van THRLL een opvallende naam op de opstelling van Coach Vamir. Vincent "Drop" Rietberg is dit keer namelijk de botlaner van dienst voor THRLL en hij kijkt uit naar de ontmoeting van vanavond.

Veel mensen kijken al een tijdje uit naar de playoffs ontmoeting tussen, nummer één en twee in het reguliere seizoen, Team THRLL en PSV Esports. In de twee ontmoeting de afgelopen split werden de punten verdeeld, dus het belooft hoe dan ook een spannend strijd te worden. Waarbij de eerste verrassing nog voor de start van de picks en bans een feit is. 

Bittere pil

THRLL-coach Vamir heeft er namelijk voor gekozen om in de serie van vanavond zijn vaste botlaner Mytheos niet op stellen om zodoende ruimte te maken voor zesde man Vincent "Drop" Rietberg.

De vervangend-botlaner kijkt vanwege zijn reserve-rol naar eigen zeggen terug op een apart seizoen maar spreekt ondanks het uitblijven van speelminuten over een positieve ervaring: "We hebben er voor gekozen om een 6-man roster te gebruiken en voor het reguliere seizoen heeft het team samen met Vamir besloten om Mytheos in te zetten," vertelt Rietberg.

"Dat was wel even een bittere pil, maar uiteindelijk ben ik vooral blij dat ik wel actief kon blijven binnen het team en zodoende bij kon blijven met het niveau van het team. Achteraf gezien ben ik misschien zelfs wel blij dat we voor deze oplossing hebben gekozen, want ik denk dat zowel Mytheos als ikzelf op deze manier flink vooruitgegaan zijn."

Geen favoriet

Rietberg heeft in ieder geval zin om vanavond zijn opwachting te maken en voorziet ook kansen voor zijn team, al legt hij de favorietenrol bij de tegenstander. "We zijn weliswaar bovenaan geëindigd, maar PSV had hetzelfde aantal punten en heeft de laatste directe ontmoeting natuurlijk gewonnen, dus ik zou ons geen favoriet willen noemen. Ik verwacht hoe dan ook een spannende serie en heb er alle vertrouwen in dat wij de overwinning naar ons toe gaan trekken."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders