Nieuws

Team THRLL Raxhy: "Ik vond PSV Esports niet indrukwekkend, behalve Kitty"

Team THRLL Raxhy: "Ik vond PSV Esports niet indrukwekkend, behalve Kitty"

4 augustus 2020, 11:16

Vanavond maken Team THRLL en LowLandLions in een onderlinge strijd uit wie het in de grote finale van de Dutch League tegen PSV Esports op gaat nemen. THRLL-jungler Raxhy weet wel wat er tegen PSV fout ging en hoe zijn team vanavond LowLandLions gaat verslaan.

THRLL staat in deze halve finale omdat het niet lukte om PSV Esports in de eerste ronde van de play-offs te verslaan. Volgens Oliver "Raxhy" Hovstadius had dit niet mogen gebeuren: "De wedstrijd tegen PSV was erg spannend en eerlijk gezegd denk ik dat wij hadden moeten winnen, mede door mijn eigen prestatie in de tweede game," aldus de jungler. "We lieten ons alleen overmannen door de spanning van de game en vergaten de afspraken die we van tevoren hadden gemaakt."

Dominante overwinning

Een interessante analyse van Hovstadius, die direct de vinger op de zere plek legt: "Onze grootste problemen zijn niet de andere teams in de competitie, maar het gebrek aan discipline dat we soms hebben. We maken het onszelf soms onnodig moeilijk en missen besluitvaardigheid. De afgelopen week hebben we veel aan onze communicatie en besluitvaardigheid gewerkt en dat werpt zijn vruchten af," stelt Hovstadius. "Zo konden we beter onze plannen in de game uitvoeren en spelen we beter. Ik kan natuurlijk niet in details treden, maar ik weet zeker dat ons plan voor vanavond voor een dominante overwinning zal zorgen."

PSV niet indrukwekkend

Hovstadius is dus vastberaden dat THRLL van LowLandLions wint vanavond, maar dan treffen ze in de finale opnieuw PSV Esports. De vorige ontmoeting werd 2-1 in het voordeel van de Eindhovenaren, maar de THRLL-jungler voorziet nu een ander scenario. "Ik verwacht dat de games vrijwel hetzelfde gaan als de vorige keer, maar dat wij dit keer wél winnen. Ik vond PSV dit hele seizoen niet zo indrukwekkend en verliezen van hen was een grote teleurstelling omdat ik weet wat we kunnen."

Toch wil Hovstadius wel een speler van PSV in het zonnetje zetten: "Ik wil Kitty complimenteren over zijn prestaties dit seizoen. Hij is voor ons de moeilijke speler om tegen te spelen en daar heb ik alleen maar respect voor."