Nieuws

Team THRLL Vamir: "Benelux coaches hebben vrij weinig te zeggen, behalve bij Team THRLL"

Team THRLL Vamir: "Benelux coaches hebben vrij weinig te zeggen, behalve bij Team THRLL"

Team THRLL is na vier speelweken de ongeslagen, en voor veel mensen onverwachte, koploper van de Dutch League Summer Split. Vanavond staat, onder andere, de topper tegen nummer drie LowLandLions op het programma. Wij spraken met Team THRLL-coach Floris "Vamir" Tuijn om te vragen wat hij van de confrontatie verwacht en wat Team THRLL zo sterk maakt: "Presteren is het belangrijkste."

Vanavond begint de tweede helft van de Dutch League Summer Split, met een onverwachte koploper. Waar veel mensen PSV Esports of LowLandLions verwacht hadden, is het Team THRLL dat ongeslagen de ranglijst aanvoert. Team THRLL-coach Floris "Vamir" Tuijn is zelf minder verrast: "Het team is samengesteld met het doel om eerste te worden en vervolgens in Europa mee te kunnen doen. Ik denk dat we tot nu toe een relatief hoog niveau hebben laten zien, maar soms spelen we nog te agressief of slaan we stappen over. Daar moeten we aan werken, maar ik ben blij dat we in ieder geval met initiatief proberen te spelen." 

Toch zou de coach zijn team niet als topfavoriet bestempelen. "Ik denk dat zowel LowLandLions als PSV in hun eerste wedstrijd tegen ons niet hun beste spel lieten zien. Wanneer ze dat wel doen, kunnen ze het ons zeker lastig maken. Ik verwacht dat we het tegen beide teams in de tweede wedstrijd een stuk lastiger gaan krijgen," aldus Vamir.

De ontmoeting van vanavond vat hij dan ook zeker niet licht op: "LowLandLions speelde de eerste keer met een wisselspeler en heeft al vaker laten zien zich goed te kunnen ontwikkelen tijdens het seizoen. Daarnaast zijn ze natuurlijk niet voor niks de regerend kampioen. We mogen ze dan ook zeker niet onderschatten en gaan er alles aan doen ook dit keer de overwinning naar ons toe te trekken."

Over wat Team THRLL goed maakt heeft Tuijn een uitgesproken mening. "Veel teams stellen hun teams samen op basis van bestaande vriendschappen in plaats van kwaliteit. Dat is in het geval van THRLL zeker niet zo. Het is mooi meegenomen als spelers het onderling goed met elkaar kunnen vinden, maar uiteindelijk is presteren het belangrijkste," vertelt hij.

"Daarnaast hebben coaches over het algemeen vrij weinig te zeggen binnen de Benelux. Dat is bij THRLL wel anders, ik draag alle verantwoordelijkheid en kan daardoor het team volledig volgens mijn visie leiden. Bij veel andere organisaties willen de eigenaren vooral de bevriende groep spelers tevreden houden, in plaats van dat ze luisteren naar een coach die er verstand van heeft."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders