Nieuws

Teleurstellend: ook in FIFA 21 is er geen cross-play mogelijk

19 augustus 2020, 12:05

EA Sports heeft in aanloop naar FIFA 21 het eerste échte vervelende nieuws gedeeld. De nieuwe telg van de FIFA-familie beschikt namelijk nog steeds niet over cross-play en daar bovenop ook niet over cross-gen mogelijkheid.

Wie straks tegen of met vrienden FIFA 21 wil spelen moet hopen dat ze over exact hetzelfde systeem beschikken. Dat is duidelijk geworden uit een bericht op Twitter van het account FIFA Direct Communication. Dat account doet aan directe interacties met Twitter-gebruikers die vragen stellen.

Dit keer vroeg het account @FUTWeeklyPod of het mogelijk is om met iemand FUT Co-Op te spelen als je zelf een PlayStation 5 hebt maar de andere persoon een PlayStation 4. Uiteraard vroeg de persoon achter dit account zich ook af als het om een Xbox Series X en Xbox One gaat. Het antwoord was voor veel FIFA-spelers teleurstellend.

Embedded content: https://twitter.com/EAFIFADirect/status/1292888630571098117?s=20

FIFA Direct Communication laat weten dat het niet mogelijk is om tussen verschillende generaties samen te spelen. PlayStation 4 en PlayStation 5 kunnen game modes zoasl FUT Co-Op en Co-Op Seasons dus niet samen spelen. Uit de tweet wordt ook duidelijk dat cross-play, het spelen tussen verschillende platformen, ook nog steeds niet mogelijk zal zijn.

Geen consequente scheiding

De scheiding tussen beide consoles is niet consequent. Eerder maakte EA namelijk bekend dat de Top 200, met de 200 beste spelers van de Weekend League, samengesteld wordt uit spelers van beide generaties van een console. De PlayStation 4 en PlayStation 5 krijgen dus geen aparte ranglijst. Je kunt dus níet tegen iemand van een andere generatie spelen, maar wordt er wel mee gemeten.