Nieuws

TenZ tekent voor 1,25 miljoen bij Sentinels

2 juni 2021, 17:11

Het is officieel, Tyson “TenZ” Ngo staat volledig onder contract van Sentinels. De sterspeler stond onder contract bij Cloud9 maar werd overgedragen aan Sentinels in april. Hierdoor kreeg Sentinels de optie om Tenz zijn contract bij Cloud9 uit te kopen; dit ging om een bedrag van 1.25 miljoen dollar.

Tenz tekende in april 2020 voor Cloud9 Blue’s Valorant-team maar speelt sinds maart 2021 voor Sentinels als geleende speler. Sentinels betaalde Cloud9 hier 250 duizend dollar voor. TenZ werd uitgeleend aan Sentinels na de schorsing van Overwatch League MVP Jay “Sinatraa” Won. Sinatraa werd geschorst nadat hij niet volledig meewerkte aan het onderzoek naar seksueel misbruik waarin hij de hoofdrol zou spelen.

Embedded content: https://twitter.com/FionnOnFire/status/1399869175086993408?s=20

De laatste keer dat TenZ voor Cloud9 speelde, was tijdens de Valorant Champions Tour Stage 2. Sentinels won toen met 2-1.

Embedded content: https://twitter.com/Sentinels/status/1399832019664789509?s=20

Geruchten

Volgens geruchten was de deal al maanden achter de schermen bezig. Cloud9 wilde TenZ eerst niet laten gaan. Ook zou de deal al rond zijn voor de VCT in Reykjavik, dit gerucht bleek waar te zijn. Tenz is uit zijn contract gekocht voor 1.25 miljoen dollar, eerst was dit 3 miljoen. Cloud9 heeft het verlaagd omdat TenZ graag weg wilde bij Cloud9. Een deel van de fans was erg kritisch over Cloud9, zij wilden graag dat TenZ uit zijn huidige contract bij Cloud9 stapte, om zo bij Sentinels te tekenen. Zeker na zijn prestaties in Reykjavik, waar Sentinels het toernooi wonnen. Fans wisten toen nog niet dat TenZ al onder contract stond bij Sentinels.

Ondanks deze kritieken heeft Cloud9 ook vaak spelers eerder laten gaan omdat zij met pensioen wilde, verhandeld wilde worden of zelfs vroegtijdig stoppen bij Cloud9. Dit was soms in het nadeel van de organisatie. Een Voorbeeld hiervan is Nicolaj “Jansen” Jensen, voormalig midlaner van Cloud9. Hij is vroegtijdig los gelaten door Cloud9 om te gaan spelen bij hun concurrent, Team Liquid.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen