Nieuws

TF Blade vervangt misschien tijdelijk Broxah bij Team Liquid

6 januari 2020, 13:13

TF Blade, een van de beste toplaners ter wereld, maakt binnenkort misschien zijn debuut voor Team Liquid in de Amerikaanse LCS, dat liet hij zelf weten tijdens een stream. Team Liquid kampt namelijk met visa problemen voor zowel Broxah als Shern waardoor TF Blade ingevlogen wordt.

Ashkan "TF Blade" Homayouni staat al sinds juni 2018 onder contract bij Team Liquid. Sindsdien heeft hij, ondanks het bereiken van Rank 1 op zowel EUW, NA, LAN én EUNE, nog geen enkele wedstrijd in de League of Legends Championship Series gespeeld. Nu geeft de populaire streamer aan dat zijn debuut dan eindelijk nabij is. Als hij tijdens zijn stream gevraagd wordt of hij dit jaar in de LCS gaat spelen laat hij weten dat de kans aanwezig is: "Ja, misschien. Er is een grote kans! Het is een van de redenen dat ik naar Los Angeles ga; content en de LCS. Of allebei."

Debuut als noodoplossing

Het debuut van de streamer zou een noodoplossing kunnen zijn voor Team Liquid. Beide junglers van het team, Broxah en de Australische Shern, hebben namelijk problemen met hun speelvisum. Als deze problemen niet op tijd opgelost zijn kan het team de eerste wedstrijden in de LCS moeten spelen zonder professionele jungler. TF Blade zou daarom opgeroepen kunnen zijn om het gat de jungle op te vallen of om in de toplane de plek van Impact over te nemen zodat laatstgenoemde naar de jungle verschuift.

Dat laatste lijkt minder realistisch omdat Impact een stabiele en ervaren toplaner is. Voormalig TL midlaner en huidig Team Liquid coach Pobelter speelt momenteel veel jungle op zijn solo-queue account en zou eventueel ook in de jungle kunnen spelen.