Nieuws

Stem vanaf 4 oktober voor The Dutch Stream Awards 2021

Stem vanaf 4 oktober voor The Dutch Stream Awards 2021

De derde editie van The Dutch Stream Awards is aangekondigd. Op 2 december 2021 zal er een live awardshow plaatsvinden op Twitch, waarin prijzen worden uitgedeeld aan Nederlandse livestreamers in verschillende categorieën, die door zowel publieksstemmen als een vakjury worden uitgekozen. Voor het eerst zal er dit jaar ook een prijs worden uitgereikt aan de beste esports stream. Vanaf 4 oktober kun je stemmen op je favoriete Nederlandse streamers.

Embedded content: https://twitter.com/StreamAwards_NL/status/1437031965308461058?s=20

Dat streamen een steeds grotere aangelegenheid wordt, kan je als gamer en esports-fan eigenlijk niet ontgaan zijn. Streamen is tegenwoordig big business: denk aan streamer TimTheTatMan die mede-eigenaar werd van Complexity Gaming. Hij is tevens een van de meest recente voorbeelden van streamers die overstapten van Twitch naar YouTube: populaire streamers als Dr. Disrespect gingen hem voor.

The Dutch Game Awards

Hoewel Nederlandse streamers zich overwegend niet in kijkersaantallen kunnen meten met grote namen als TimTheTatMan en Dr. Disrespect, is ook in ons land de aandacht voor en de kwaliteit van livestreams aan het toenemen. The Dutch Game Awards is daarom in 2019 in het leven geroepen om Nederlandse streamers op platformen als Twitch, YouTube of Facebook in het zonnetje te zetten.

Volgens de organisatoren van The Dutch Game Awards zijn er ruim "1.5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers [op Twitch], waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Ook wordt er maandelijks meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland".

Categorieën en prijzen

Voor The Dutch Stream Awards 2021 worden er in totaal tien awards uitgereikt:

  • 2x Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • 2x Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • 2x Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Talent (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie (vakjury)
  • Nieuw in 2021: Beste Non Gaming stream (publiek)
  • Nieuw in 2021: Beste esports stream (publiek)

De twee stemrondes gaan van start op 4 oktober en 1 november. Op 28 oktober worden de genomineerden voor de tweede stemronde bekendgemaakt.

Beste Talent Award

De 'Beste Talent'-award staat centraal bij The Dutch Game Awards: zo wil de organisatie nieuwe en talenvolle streamers verder helpen. Uiteindelijk worden er 12 streamers genomineerd, die allen honderden euro's aan streaming-hardware krijgen. De winnaar gaat ervandoor met de award en veel nieuwe hardware van sponsoren Blue Microphones en Logitech G.

Best Talent Award 2

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate