Nieuws

Streamer TimTheTatMan wordt mede-eigenaar van Complexity Gaming

Streamer TimTheTatMan wordt mede-eigenaar van Complexity Gaming

Na tien jaar individueel streamen is YouTube-streamer TimTheTatMan vanaf gisteren onderdeel van een organisatie. Via Twitter liet Timothy weten dat hij mede-eigenaar is geworden van esportsorganisatie Complexity Gaming.

Embedded content: https://twitter.com/timthetatman/status/1440064316087037964

Er gingen al lange tijd geruchten dat de content creator zich ging aansluiten bij een organisatie. Hij is goed bevriend met zowel CouRage en Nadeshot, eigenaren van 100 Thieves, als mede-eigenaar van FaZe Clan Nickmercs. Tim gaf zondag via Twitter aan dat hij zich bij een organisatie had aangesloten en dat hij maandag een aankondiging ging doen, waardoor hij nog meer olie op het vuur gooide voor geruchten.

Embedded content: https://twitter.com/timthetatman/status/1439734137867411457

Complexity Gaming

De organisatie waar hij deel van gaat uitmaken blijkt Complexity Gaming te zijn. Dit is niet heel verrassend. De esportsorganisatie is onderdeel van de Dallas Cowboys, waar Tim al heel zijn leven fan van is. De streamer gaf bij de bekendmaking aan dat het een ware droom is om onderdeel te zijn van Complexity en de Dallas Cowboys.

Tijdens de aankondiging vertelde Tim ook de redenatie waarom hij zich nu, na tien jaar, bij een organisatie aan sluit. De belangrijkste reden dat hij nooit onderdeel wilde uitmaken van een organisatie was, omdat hij niet wist hoe hij zijn community, de Tatman Army, daarin mee moest nemen. De streamer voelde zich echter verrassend goed bij Complexity en ook kreeg hij de mogelijkheid om zijn community erbij te betrekken. Zo is er bij de eerstvolgende Cowboy’s wedstrijd een ‘TimTheTatMan meet-and-greet’ waar de streamer fans kan ontmoeten, handtekeningen uitdeelt en zijn nieuwe merch aanbiedt.

TimTheTatMan

Timothy was met zeven miljoen abonnees een van de grootste streamers op Twitch voordat hij op 1 september bekend maakte over te stappen naar YouTube Gaming. Bij zijn eerste stream op het nieuwe platform had hij meteen 100.000 kijkers en 10.000 leden. Tijdens zijn periode op Twitch had Tim al een YouTube-kanaal met vier miljoen abonnees, waardoor hij niet helemaal opnieuw hoefde te beginnen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen