Nieuws

Top 8 Hearthstone Benelux League bekend

14 februari 2021, 19:23

Na vijf weken aan Swiss is de top 8 van de Hearthstone Benelux League bekend. Deze spelers nemen het op 20 februari tegen elkaar op om de prijzenpot van 300 euro.

Onder de spelers in de top 8 bevinden zich vijf Nederlanders en drie Belgen. In de eerste ronde speelt CptnKitty van mCon Esports tegen Dreadhead van Divided Gaming en SaucisseSwan van Helios Gaming tegen Theflash van GameFist. Goudhout neemt het op tegen Heerpeer van Gaming Alliance, en Sloug van Synergie moet langs Revokez van Glorious Gaming om de halve finale te bereiken.

Swiss

Na vijf weken Swiss was CptnKitty de enige ongeslagen speler. Goudhout, SaucisseSwan, Revokez en Sloug waren met een score van 4-1 ook zeker van een spot. Voor de overige drie plekken hing het af van de zogenaamde tiebreakers, welke afhangen van de gecombineerde score van je tegenstanders. Naast Theflash, Heerpeer en Dreadhead zijn er nog zes spelers die met een score van 3-2 door tiebreakers net naast de top 8 grepen. Dit zijn BabyBear van ATKMode, Ythehunter en Këlthrag van Divided Gaming, Sjoesie van Sector One, SneakySquid van Gaming Alliance en JTBrinkers van Obsidian Thieves.

Hoogtepunten

In de laatste twee weken van de Hearthstone Benelux League kwamen er weer een hoop spectaculaire plays voorbij. Zo speelde Heerpeer tegen Ythehunter een spectaculaire 10/10 Edwin VanCleef op beurt één, en wist Këlthrag het voor elkaar te spelen om vijfmaal de legendarische Mage-kaart Solarian Prime te spelen.
Hearthstone Benelux League Ythehunter Heerpeer Edwin
Heerpeers 10/10 Edwin VanCleef tegen Ythehunter, vanuit de replay-applicatie HSReplay
Hearthstone Benelux League Kelthrag Ythehunter Solarian
Këlthrag en zijn verzameling Solarian Primes

Top 8

De top 8 van de Hearthstone Benelux League wordt gespeeld op zaterdag 20 februari. De matches worden vanaf 13:00 in het Engels gestreamd op het Twitch-kanaal van Bouncyknight.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: