Beeld: PUBG Corp
Nieuws

Tornado Energy bovenaan in groepsfase PCS 1, Blaze op het nippertje door

16 juni 2020, 09:18

Tornado Energy heeft, ondanks dat ze op de laatste dag niet speelden, hun eerste plaats in de PCS groepsfase weten te behouden. Met 198 punten na 24 games bleven ze Team Liquid net voor, wat 192 punten haalde. Tempus pakt de derde plaats met 168 punten en het Kroatische Redline verrast met 166.

Het was een erg chaotische groepsfases met veel underdogs die actief meespeelden om de top, en bekendere teams die afzakte tot in obscuriteit. Zo heeft Raise your Edge de finales niet weten te bereiken. Ook voor Ence en Na’Vi was het erg spannend, zij wisten zich pas in de laatste game zeker te stellen van een plek in de finales.

Het Turkse team Blaze heeft zich gekwalificeerd voor de finale met één punt nadat ze al uitgeschakeld waren in de laatste match. Hoewel ze al dood waren hadden ze nog één speler knocked out, die door een speler van een ander team afgemaakt werd. Het punt ging hierdoor naar Blaze, waarmee ze op de gedeeld zestiende plek kwamen samen met Sniip team. Echter had Blaze meer kills gemaakt, wat de beslissende factor was. Het toernooi verliep verder niet geheel zonder drama, want het Russische Brute Force (voorheen POGilaya 4etverka) werd midden in de groepsfase gediskwalificeerd van het toernooi. De reden hiervoor was dat ze op een eerder toernooi hadden gelogen over de leeftijd van één van hun spelers.

De finales van het toernooi beginnen op 27 juni en eindigen op 5 juli. In de dagen daarvoor kunnen spelers nog skins kopen om mee te doen met de pick’em challenge. De finales worden gelivestreamed op het twitchkanaal van PUBG gedurende die twee weekenden.

Embedded content: https://twitter.com/PUBGEsports/status/1272259374526926848?s=20