Nieuws

Totale hoeveelheid prijzengeld Fortnite streeft CSGO voorbij

25 september 2019, 22:14

Fortnite is na de Fortnite Champion Series de een na grootste esport op basis van prijzengeld. De Battle Royale game streeft daarmee CSGO voorbij dat nu op nummer drie staat. Dota 2 heeft met ruim 216 miljoen dollar het meeste prijzengeld verdeeld.

Het meest opvallende aan het feit is dat Fortnite pas sinds vorig jaar een grote esports-scene heeft. Het spel dat eind 2017 uitkwam heeft in korte tijd wereldwijd enorme succes geboekt. Pas vanaf vorige zomer is ontwikkelaar Epic Games zelf gaan investeren in esports-toernooien voor het spel. De grootste prijzenpot werd eerder dit jaar in een weekend verdeeld, namelijk dertig miljoen dollar. Dota 2 wist met The International 2019 daar nog een schepje bovenop te gooien; de prijzenpot daar was meer dan 30 miljoen.

Naar verwachting brengt 2020 nog grotere prijzenpotten. Niet alleen The International 2020 gaat naar alle waarschijnlijkheid fors over de 30 miljoen dollar heen, ook de Fortnite World Cup 2020 gaat hoogstwaarschijnlijk een grotere prijzenpot hebben. Er gaan geruchten rond dat Epic Games voor het komende jaar 200 miljoen dollar aan prijzengeld opzij gaat zetten. Dat is het dubbele van de afgelopen anderhalf jaar.