Nieuws

ToxicFalcons en Solwing Esports gaan samen verder als Aethra Esports

1 september 2019, 10:00

Per vandaag gaan ToxicFalcons en Solwing Esports samen verder als een nieuwe organisatie. Aethra Esports is de fusie van beide organisaties en is voorlopig actief in League of Legends en Rainbow Six: Siege. Het doel van de samenwerking is glashelder: "Een vierde gevestigde organisatie neerzetten naast Defusekids, Echo Zulu en Sector One."

Toen Solwing Esports in juni het League of Legends-team liet gaan had de organisatie geen professionele teams meer onder haar hoede. Hiermee ontstond er bij Boy "Boykuh" Kemps (oprichter ToxicFalcons) verregaande interesse in de staf van Solwing Esports. Toen de gesprekken vorderden kwam het idee van een complete rebranding op tafel en werd dit het nieuwe doel. De visies van Boykuh en de oprichter van Solwing Esports, Thomas "Micro" Boender, kwamen dusdanig overeen dat een fusie de meest logische optie bleek.

"Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Solwing Esports onder de Aethra-vlag," aldus Boykuh. "Ik denk dat deze keuze goed zal zijn voor de Benelux scene, en hoop een vierde gevestigde organisatie neer te zetten naast Defusekids, Echo Zulu en Sector One." Ook Micro is zeer te spreken over de fusie, die per direct van kracht is. "Ik ben erg enthousiast over onze samenwerking met ToxicFalcons. Het doel van deze samenwerking is om niet alleen onze organisatie een niveau omhoog te tillen, maar ook de Benelux. Door een grotere organisatie neer te zetten hopen wij een positieve verandering voor veel esports-fans neer te zetten."

Aan ambitie geen gebrek voor de gloednieuwe organisatie, volgens Micro: "Wij gaan natuurlijk wel voor de eerste plek! Aethra wordt een nieuwe dominante organisatie in de Benelux."

Je kunt Aethra Esports volgen op hun gloednieuwe website en uiteraard ook op Twitter. Later vandaag maakt de organisatie hun definitieve line-ups bekend voor de games waar ze actief in zijn.

Embedded content: https://twitter.com/ToxicFalcons/status/1168100977276268545?s=20

Embedded content: https://twitter.com/SolwingEsports/status/1168100991469805568?s=20