Nieuws

Trackmania World Cup teleurstellend voor Nederlander

Trackmania World Cup teleurstellend voor Nederlander

De Nederlandse Trackmania-veteraan Tim “Spam” Lunenburg is er gisteravond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finaledag van de Trackmania World Cup. Nadat de 26-jarige Nederlander op zaterdag een prima uitgangspositie voor zichzelf had gecreëerd, kon hij daar tijdens de tweede dag van de groepsfase geen vervolg aan geven.

Op dag twee kon Spam op geen enkel moment echt potten breken, wat resulteerde in slechts twee punten uit zijn eerste twee wedstrijden. Daardoor moest de Rijswijker in zijn laatste groepsfase-duel in een direct duel met de Zwitserse Sébastien "Affi" Affolter strijden voor een plek bij de laatste acht.

Embedded content: https://twitter.com/Spammiejj/status/1409254306054914054

Laatste kans

Om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs moest Spam dus in ieder geval de Zwitser achter zich houden. In de zesde ronde van de groepsfase was de Nederlander verder ingedeeld met een van de favorieten, Thomas “Pac” Cole, en de Australische Patrick "Mudda" Radisich. In de eerste paar rondes kon Spam nog redelijk bij blijven, maar uiteindelijk moest de Nederlander redelijk snel zijn meerdere erkennen in vooral de Brit en de Zwitser.

Zij gingen er uiteindelijk in die volgorde met de eerste en tweede plaats vandoor en dus wist de Nederlander dat hij uitgeschakeld was. Vervolgens moest Spam nog met zijn Australische concurrent strijden voor plek drie, maar ook dat mocht niet baten. Met deze laatste plaats erbij, bleef Spams puntentotaal steken op zeven. Voldoende voor de tiende plek in de eindklassering, maar dus niet voor een finaleplek.

Dominant

Carl-Antoni "Carl Jr." Cloutier, heeft tijdens de groepsfase zijn favorietenrol meer dan waargemaakt. De Canadees kwam in geen enkele van zijn wedstrijden echt in de problemen en sluit de groepsfase af op de eerste plaats, met het maximaal haalbare aantal punten.

Zijn grootste concurrent lijkt zoals verwacht de Brit Thomas “Pac” Cole te worden. Hij had wat opstartproblemen in zijn eerste wedstrijd, maar wist vervolgens in zijn andere vijf wedstrijden wel steeds aan het langste eind te trekken.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders