Bron: Riot Games
Nieuws

TSM, CG en OPT vergezellen Cloud9, CLG en Team Liquid in de LCS play-offs

5 augustus 2019, 17:47

Na negen weken in de LCS zijn nu ook de laatste drie teams zeker van de play-offs. Team Liquid, Counter Logic Gaming en Cloud9 wisten al eerder hun plek te bevestigen. Cloud9 en Team Liquid zijn al direct zeker van de halve finales. De andere vier teams treffen elkaar al eerder in de play-offs, die op 10 augustus beginnen en op 25 augustus eindigen in Detroit.

Voor veel teams was het al vrij snel duidelijk dat ze de top 6 zouden behalen, maar voor anderen was het nog spannend tot op het laatste moment. Zo leek 100 Thieves na een 0-5 start toch nog voor een verrassing te kunnen zorgen, maar wisten ze dit niet waar te maken tijdens de tiebreakers. Counter Logic Gaming eindigt knapt derde, zelfs boven Team SoloMid. 

Bron: Lolesports.com

Na drie dominante splits op rij is het TL opnieuw gelukt om de 1e plek te verzekeren in het reguliere seizoen van de LCS. Het team wist met 14-4 CLG en C9 voor te blijven. Met hun sterrenteam en snelle speelstijl wist het team vrijwel probleemloos het seizoen op hun naam te schrijven. Echter was het niet allemaal zonneschijn voor Team Liquid, want eerder deelde midlaner Jensen op zijn discord-server dat hij last heeft van zijn pols, vergelijkbaar met G2’s Mikyx en TSM’s Grig eerder dit jaar.

Net als Team Liquid heeft Cloud9 zich van zijn sterke kant laten zien in de tweede split van 2019. Na een 2e plek in de Spring Split wist Cloud9 deze in de Summer Split opnieuw te grijpen met een 12-6 scoreline, na een vrij dominante tiebreaker game tegen Counter Logic Gaming. Het team wist na een foutloze laatste twee weken hun play-off bye vast te stellen en bereidt zich nu voor om zich te kwalificeren voor Worlds, waar ze in 2019 nog de gedeeld 3e plaats wisten te bereiken. 

Na een lange reeks van onverwacht lage posities heeft Counter Logic Gaming eindelijk hun plek aan de top terug weten te eisen met een derde plek in de Summer Split. Het team, dat al bijna 10 jaar bestaat, wist zich na de zomer van 2017 niet meer te kwalificeren voor de play-offs. Mer een mengeling van veteranen en jong talent was net niet sterk genoeg om de play-off bye te verzekeren in de tiebreaker match tegen Cloud9. Nu is het aan hen om te laten zien dat ze hun plek in de play-offs hebben verdiend. 

Beeld: Riot Games

Team SoloMid heeft met een 10-8 score de 4e plek in de Summer Split weten te veroveren. Het team heeft gedurende het hele seizoen constant junglers gewisseld: Akaadian en Grig hebben allebei veel speeltijd gekregen en in de laatste week kreeg ook Spica een kans om te laten zien wat hij waard was tegen FlyQuest en Team Liquid. Nadat ze de Spring Split final met 2-3 verloren van TL en zelfs worlds 2018 hebben moeten missen wil TSM laten zien dat ze er nog steeds zijn en nog steeds tot de top van NA toebehoren.

Met een explosieve laatste overwinning over de Golden Guardians wist Clutch Gaming hun tweede play-off spot in de geschiedenis van de organisatie te verzekeren, net voor de transitie naar Dignitas. Het team – gevormd rondom de agressief spelende Huni en Damonte wist met een 9-9 scoreline de 5e plaats op hun naam te schrijven na een sterke tweede helft van het seizoen, beloond met een slot in de play-offs. 

Clutch Gaming bereikt hun tweede play-offs sinds franchising

Beeld: Riot Games

Na twee loeizware tiebreaker matches is het Optic eindelijk gelukt om – in hun laatste split – de play-offs te bereiken. Het team wist sinds de introductie van franchising nooit de top 6 te bereiken, ondanks het feit dat ze altijd werden gezien als de stabiele middenmoot. Na een 8-10 split en twee tiebreaker matches tegen 100T en Golden Guardians is het ze toch eindelijk gelukt. Nu is het aan Optic om te laten zien of ze ook in best-of-5’s kunnen winnen.

Deel: