Nieuws

TSM onder vuur vanwege controversiële tweet

6 maart 2021, 12:14

Esports organisatie Team Solo Mid (TSM) ligt onder vuur na een volgens velen ongepaste tweet vanaf hun Twitter account. Het social media account van het team plaatste een grap nadat TSM twee belangrijke matches verloor. De grap refereerde naar zelfmoord, en na veel klachten van volgers en fans is de tweet verwijderd.

Het is tegenwoordig gebruikelijk om na een wedstrijd een meme te plaatsen op social media. Vaak zijn deze grapjes oude memes die zo toegepast worden dat ze een grap maken over het andere team of de prestaties van de wedstrijd. Hoewel de accounts het vaak heel veilig spelen, door gebruik te maken van oude memes of hele lichte grapjes, vliegen ze ook soms uit de bocht zoals de laatste tweet van TSM. De tweet werd geplaatst nadat het team in League of Legends van Dignatas verloor, en het Valorant team verslagen werd door 100 Thieves. De tweet schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

tsmtweetLoLValorant

De tweet ontving in de vijf minuten dat deze online stond duizenden likes. Inmiddels is de tweet verwijderd. De social media manager van TSM, TSM Dunc, liet later op Twitter weten dat hij absoluut geen slechte intenties had en bood daarbij gelijk zijn excuses aan. TSM heeft zelf ook een statement gepubliceerd, waarin het ingaat op het belang van mentale gezondheid. Ook geven ze aan dat na een gesprek er nieuwe processen in gang worden gezet om ervoor te zorgen dat een dergelijke tweet nooit meer geplaatst wordt.

Embedded content: https://twitter.com/TSM/status/1368029385060651008?s=20

Heb jij last van zelfmoordgedachten? Neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.