Beeld: Riot Games
Nieuws

TSM overhandigt C9 eerste verlies van 2020

8 maart 2020, 14:01

Na zes weken LCS heeft TSM de ongeslagen status van Cloud9 weten te doorbreken. Door het team in hun dertiende wedstrijd van het seizoen te verslaan verdedigen ze tevens hun record van langst ongeslagen status in de LCS: TSM wist in de zomer van 2016 de eerste veertien games op rij te winnen. Cloud9 gaat nu 12-1 en staat nog steeds verreweg bovenaan.

Midlaner Bjergsen speelde op zijn comfort-pick Zilean, waarmee hij gedurende de game meerdere malen zijn teamgenoten uit de problemen wist te houden. TSM was in het begin van het spel Cloud9 te slim af door toplaner Licorice zo min mogelijk kansen te geven om zijn Shen nuttig te maken. De toplaner van C9 ging dan ook 0/4. Bjergsen vertelde in het interview na de game “dat het team naar hun krachten speelt nu. We focussen meer op onze composities bij het gevechten, wat beter bij ons past dan scaling.”

Voorspelling playoffs

TSM staat na hun overwinning 7-6 en komt daarmee op de derde plaats. Volgens Bjergsen horen ze daar ook: “We staan qua sterkte nog steeds onder Cloud9 en Team Liquid – al helemaal nu dat Broxah comfortabeler begint te spelen. Ik hoop echter wel op een stijgende lijn voor play-offs, zodat we het beste team kunnen zijn.” TSM speelt vanavond tegen Flyquest. Als ze die winnen komen ze op de gedeeld tweede plaats.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: