Nieuws

TSM presenteert vrouwenteam voor Valorant

18 maart 2021, 14:14

TSM heeft op 17 maart officieel bekend gemaakt dat ook zij een Valorant vrouwenteam hebben. De line-up vna het team werd al eerder gelekt. Voormalig Counter Strike pro Catherine ‘Cath’ Leroux wordt de aanvoerder.

De line up van het TSM vrouwenteam bestaat uit; Catherine ‘Cath’ Leroux, Katherine ‘LunarKats’ So, Emily ‘mle’ Peters, Zoe ‘Zoe’ Servais en Mirna ‘Athxna’ Noureldin. Deze vijf vrouwen gaan hun debuut maken op 19 maart tijdens de Valorant Champions Tour Game Changers series.

Embedded content: https://twitter.com/TSM/status/1372231277324165124?s=20

TSM volgt andere Valorant vrouwenteams

TSM is niet de eerste organisatie die een Valorant vrouwenteam is begonnen, teams als CLG RED, Cloud9 White, Dignitas Female bestaan al wat langer. Team Evil Geniuses heeft Valorant team die bestaat uit mannen en vrouwen, ook zullen strijden in de VCT Game Changers series.

De hoofdsponsoren van TSM zijn erg te spreken over het vrouwenteam, zij ondersteunen vrouwen en andere ondergerepresenteerde genders in de esports wereld. “Het is goed om te zien dat er meer diversiteit en inclusiviteit komt in de esportswereld.” Aldus Brent Barry, Hoofd esports bij Logitech G. Brent Barry zei ook, “Een deel van onze commitment is om vrouwen en ondergerepresenteerde genders te supporten en hun talent in de spotlights te zetten. Om zo gelijke kansen te bieden aan alle esports spelers.”

TSM’s eerste match in de VCT Game Changers wordt gespeeld op 19 maart.