Nieuws

TSM wint Dreamhack PUBG Spring Showdown, Team Liquid sneuvelt op slotdag

11 mei 2020, 11:32

Op de laatste dag van het Dreamhack PUBG-toernooi heeft TSM, die vanaf de elfde plaats begon op de dag, het toernooi gewonnen na een sterk staaltje teamwork. Met slechts twee matches te gaan haalden ze Team Liquid in, die daarna het gat niet meer kon dichten. Tornado Energy is de grote verassing van het toernooi met hun derde plaats.

Voordat de tweede dag begon had Team Liquid controle over de eerste plaats, maar net als bij ieder PUBG toernooi ooit is niks echt beslist tot op het einde. TSM won op de laatste dag drie van de zes matches en haalde daarnaast ook nog een tweede plaats erbij. Hiermee haalden ze uiteindelijk tien punten meer dan Team Liquid, genoeg voor het goud.

Spanning om het geld

Niet alleen in de top was het spannend, ook rondom de top acht was het spannend. Van de 16 teams nam de bovenste helft een deel van het prijzengeld mee naar huis, en daar kwam het ook op de laatste match aan. Omaken stond krap achtste maar ging als eerste dood in de laatste match. Uiteindelijk wisten ze de plek te behouden met 66 punten, slechts één punt voorsprong op de negende plaats.

Om de laatste plek van het podium werd ook hard gevochten tot op het laatste moment: Het Turkse Digital Athletics en Tornado Energy eindigde beiden met 84 punten, maar omdat Tornado Energy meer kills had gingen zij er met brons vandoor. Raise your Edge eindigt op de vijfde plaats met 77 punten. Northern Lights Team zakt naar de zesde plaats met 75 en Entropiq verrast met hun zevende plaats met 74 punten.