Nieuws

TV-show LoL THE NEXT over League of Legends in de maak door Riot Games

28 juli 2020, 10:31

League of Legends-ontwikkelaar Riot Games is bezig met de productie van een TV-show over het wereldberoemde spel. De show, die LoL THE NEXT gaat heten, wordt een soort Idols voor League of Legends-spelers. Westerse spelers die hopen op een doorbraak moeten we echter teleurstellen, het programma is een initiatief van Riot Korea en dus ook alleen toegankelijk voor Koreaanse spelers.

Riot Games werkt aan een soort Idols voor League of Legends. De door Riot Korea geproduceerde reality-show is gebasseerd op de populaire K-pop reality-shows en heeft eenzelfde format als westere-programma's als Idols en Got Talent. Voor de show worden honderd diamond, of hoger, gerankte spelers door een streng auditie-proces uitgedund tot er slechts tien kandidaten over zijn.

Vervolgens worden die tien spelers onderverdeeld in twee teams waarin ze ondersteund worden door vier grootheden in de Koreaanse League of Legends geschiedenis. Een team wordt namelijk gecoacht door Wolf en Pawn en het andere team kan terugvallen op de ervaring van PraY en MaRin. Nadat de coaches hun teams hebben voorbereid vindt er uiteindelijk een ultieme strijd plaats tussen de twee teams plaats in LoL-Park, het stadion waar de LCK wordt opgenomen. De winnaars van het programma krijgen naast een mooi geldbedrag ook een nog onbekende 'speciale kans'.

Ondanks dat het om een Koreaanse-productie gaat is de show ook voor westers publiek te volgen op de Youtube en Twitch-kanalen van de LCK. De eerste uitzending is op 2 augustus om 08:30 uur, het is echter niet bekend of er tijdens de uitzendingen ondertiteling beschikbaar is.