Nieuws

'Een tweede Warzone 2 map is in ontwikkeling'

'Een tweede Warzone 2 map is in ontwikkeling'

Volgens insider Tom Henderson is een tweede Call of Duty: Warzone 2 map in ontwikkeling. In een blogpost deelt hij alles wat hij tot nu toe weet. Details kan de insider nog niet geven. Wel weet hij te melden dat de map wat grootte betreft waarschijnlijk vergelijkbaar is met Rebirth Island.

Één van Tom Hendersons bronnen nam volgens de insider deel aan speeltest voor Warzone 2, de nieuwe battle roayle van Call of Duty. Op dat moment was een tweede Warzone 2 map zichtbaar in het menu. Volgens de bron is de map in ontwikkeling, maar nog niet te spelen. Hoewel het hier om een gerucht gaat, lijkt de ontwikkeling van een tweede, kleinere map een slimme zet.

Warzone 2 map vergelijkbaar met Rebirth Island

In maart 2020 lanceerde Warzone met de map Verdansk. Een tijd later werd daar Rebirth Island aan toegevoegd. Deze kleinere map biedt spelers een battle royale ervaring met meer actie in minder tijd. Nu Verdansk plaats heeft gemaakt voor Caldera is Rebirth Island nog altijd populair. Dat de tweede Warzone 2 map als een soort Rebirth Island gaat fungeren, lijkt daarom een zekerheidje.

Ongeveer een week geleden deelden wij details van de nieuwe Warzone 2 map. Deze map is bij de release van Warzone 2 te spelen. Het lijkt erop dat de nieuwste battle royale van Call of Duty in januari 2023 word uitgebracht. Tom Henderson suggereert dat de tweede map later, in december 2023, wordt toegevoegd.

Met het toevoegen van een tweede map volgt Infinity Ward het pad dat met Call of Duty: Warzone bewandeld is. Op dit moment werkt de ontwikkelaar in samenwerking met andere studio's aan Call of Duty: Modern Warfare 2 én Warzone 2. Deze games delen dezelfde, nieuwe engine.

Warzone 2 wordt volledig geïntegreerd met Modern Warfare 2. De laatstgenoemde wordt op 28 oktober uitgebracht. Op 8 en 9 juni krijgen de fans de eerste beelden te zien.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.