Nieuws

Twitch-ban voor ZeRo en Hashinshin vanwege 'seksueel wangedrag'

23 juli 2020, 14:37

Twitch heeft twee grote namen, ZeRo en Hashinshin, permanent gebanned. De Super Smash Bros.- en League of Legends-streamer kwamen allebei recentelijk in opspraak vanwege vermoedelijk 'seksueel wangedrag' met minderjarigen.

In de meest recentelijke ban-ronde van Twitch sluit het platform haar deuren voor twee bekende namen. League of Legends-streamer Hashinshin en ex-Super Smash Bros.-professional ZeRo zijn de afgelopen tijd allebei in opspraak geraakt vanwege vermoedelijk 'seksueel wangedrag' met kinderen en zijn daarom niet meer welkom op het streaming-platform. Voor ZeRo is het overigens niet zijn eerste uitsluiting. Eerder liet zijn werkgever Tempo Storm hem al gaan en werd ook zijn stream-contract bij Facebook Gaming ontbonden. Dat ook Twitch de Smash-speler nu weert van haar website komt, onder andere vanwege zijn schuldbekentenis, dan ook niet als een verrassing.

Embedded content: https://twitter.com/StreamerBans/status/1286060395246039041?s=20

Wat dat betreft verschilt de kwestie van Hashinshin ten opzichte van zijn stream-collega. In eerste instantie zei de League of Legends persoonlijkheid namelijk dat de informatie die Caltys, een vrouwelijke League of Legends-speelster die claimt op 15 jarige leeftijd onheus te zijn bejegend door Hashinshin, vervalst was. Vervolgens volgde er een tweede statement waarin hij de aanklachten echter weer niet ontkende, maar dat is inmiddels weer verwijderd.

In een laatste statement geeft hij toe dat hij in het algemeen verkeerd met vrouwen is omgegaan en zegt hij daar spijt van te hebben, maar "dat overdrijving in de League of Legends-community vaker gebeurt en dat ook in dit geval een te zwaar woord gebruikt is om de gebeurtenissen te omschrijven."