Nieuws

Twitch bans S1mple en Zeus na 7 dagen opgeheven

6 augustus 2020, 10:07

CSGO-spelers S1mple en Zeus kunnen weer streamen op Twitch. Op 29 juli werden beide esports-sterren verbannen van het platform, maar na zeven dagen is hun kanaal weer vrijgegeven.

Zeven dagen geleden liet Oleksandr "S1mple" Kostyliev via Twitter weten dat zijn account verbannen was van streamingplatform Twitch. Hij meldde echter ook dat hem niet is verteld wat de exacte reden voor deze sanctie is. Wat opviel is dat S1mple in zijn tweet overduidelijk het taalgebruik van Dr. Disrespect gebruikte door bijvoorbeeld 'Champions Club' als aanhef te gebruiken.

Embedded content: https://twitter.com/s1mpleO/status/1288535440790880261?s=20

Ook CSGO-speler Danylo "Zeus" Teslenko werd verbannen, maar hij liet niets van zich horen op social media over de verbanning.

Terug op Twitch

Inmiddels zijn beide ex-Na'Vi spelers weer toegelaten tot Twitch en kunnen ze weer streamen. Beide spelers hebben er precies een week verbanning opzitten. Dat ze terugkeren is opmerkelijk te noemen, aangezien beide spelers al drie keer eerder een ban van Twitch hebben ontvangen. De vierde ban is in de meeste gevallen een permanent ban.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom beide streamers oorspronkelijk zijn verbannen van Twitch.