Nieuws

TwitchCon Amsterdam afgelast in verband met coronavirus

TwitchCon Amsterdam afgelast in verband met coronavirus

Twitch heeft vrijdagmiddag laten weten dat TwitchCon Amsterdam 2020 afgeblazen is. Het streamingplatform vindt het risico van verspreiding van het coronavirus te groot en annuleert het evenement dat 2 & 3 mei plaats zou vinden in de Amsterdam RAI.

Via een statement op Twitter laat Twitch weten de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten te hebben gehouden en dat dit geleid heeft tot dit besluit. De potentiële gevaren voor de gezondheid van de bezoekers zijn te groot en dwingen de organisatie tot het annuleren van het grote evenement.

Embedded content: https://twitter.com/TwitchCon/status/1235942102556651521?s=20

De veiligheid van de bezoekers en de medewerked van TwitchCon staan voorop en Twitch benadrukt dat ze de beslissing ten zeerste betreuren maar geen andere keuze hadden.

Tickets TwitchCon refund

Iedereen die al een ticket had gekocht voor TwitchCon Amsterdam krijgt zijn geld terug. Twitch meldt wel dat het tot 20 dagen kan duren voordat je het geld op je rekening ontvangt. Je ontvangt een bevestiging van de annuleren op het e-mailadres waar je het ticket mee hebt aangeschaft.

Nieuwe datum TwitchCon Amsterdam

Het is nog niet duidelijk of er een nieuwe datum voor TwitchCon Amsterdam komt. Twitch verwijst door naar hun Twitter-kanaal waar ze updates zullen geven als die er zijn.