Nieuws

Grote Twitch update verdeelt kijkers met nieuwe lay-out

Grote Twitch update verdeelt kijkers met nieuwe lay-out

Streamingsite Twitch heeft in een grote update de browserlay-out van de desktopversie aangepast, maar de kijkers zijn erg verdeeld. Sommige kijkers vinden dat de nieuwe lay-out veel voordelen heeft, een aantal anderen vinden dat de nieuwe lay-out nog een manier is om meer advertenties te laten zien.

Ondanks dat de oprichting van Twitch al meer dan tien jaar geleden was, is de desktop ervaring al die tijd grotendeels onveranderd gebleven. Er zijn natuurlijk updates geweest, zoals een verbeterde chatweergave en betere streamkwaliteit, maar de navigatie van de site is altijd redelijk gelijk gebleven.

Op 21 juni veranderde dit, toen de nieuwe browser lay-out werd geïntroduceerd. Wanneer je nu een specifieke game opzoekt, wordt de populairste stream in die categorie automatisch bovenaan afgespeeld. Deze stream neemt dan meer dan 50% van het scherm in beslag.

Aan de rechterkant wordt de chat weergegeven en na ongeveer een minuut wordt de stream gepauzeerd, waardoor je de optie hebt om direct 'naar stream' te gaan of op 'volgende' te klikken en zo de op één na populairste stream te bekijken.

Nieuwe Twitch lay-out zorgt voor verdeeldheid

Streamer Lowco prees de nieuwe lay-out voor het verbeteren van de vindbaarheid, iets dat volgens kleinere streamers ontbrak. Omdat je nu een voorbeeld van de stream kunt zien voordat je deze vastlegt, kan dit kijkers aanmoedigen om vaker naar een nieuw kanaal te kijken.

Hoewel de verbeterde vindbaarheid een goed argument kan zijn, hebben sommigen geklaagd dat de lay-out zelf omslachtig is en dat het moeilijk is om door de beschikbare streams te bladeren. Daarnaast vinden sommige kijkers de autoplay functie waarbij het geluid altijd aan staat ook erg vervelend.

Een aantal kijkers denkt zelfs dat deze nieuwe lay-out nog een manier voor Twitch zou kunnen zijn om meer advertenties te tonen, dankzij de autoplay-functie.

Twitch neemt de feedback die streamers en kijkers geven mee en brengt mogelijk meer updates aan de nieuwe lay-out uit. Op dit moment is de lay-out niet voor iedereen beschikbaar, dus het kan zijn dat het zich nog in een testfase bevindt.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann