Nieuws

NICKMERCS tekent nieuw contract bij Twitch

NICKMERCS tekent nieuw contract bij Twitch

De grote Twitch-streamer NICKMERCS heeft zijn contract bij het streaming platform vernieuwd. De streamer kondigde gisteren op Twitter aan een belangrijke mededeling te hebben.

Embedded content: https://twitter.com/NICKMERCS/status/1443694302132117507

De content creator zat in een tijdelijke pauze van streamen en de tweet zorgde voor veel geruchten dat de mede-eigenaar van FaZe Clan een overstap naar YouTube gaat maken. De streamer liet echter weten dat hij bij het streaming platform van Amazon blijft. Details rond het contract, zoals de duur en het geld dat de streamer krijgt, zijn niet bekend.

NICKMERCS

De mede-eigenaar van FaZe is een van de grootste figuren van de Twitch-community met meer dan zes miljoen volgers. Hij is sinds 24 september niet meer live geweest op het platform, maar is wel van plan om terug te komen. In augustus werd Nick de eerste gamer onder contract van Under Armor nadat hij eerder in het jaar ook nog op de cover van Sports Illustrated magazine stond. Het is voor Twitch belangrijk om NickMercs niet kwijt te raken.

Twitch tegen YouTube

Sinds begin september is YouTube bezig met streamers contracteren die op het amazon platform streamen. Hiermee geeft YouTube het signaal dat ze de strijd aangaan met Twitch. DrLupo, TimTheTatMan en CouRage, wat drie van de grootste streamers op Twitch waren, zijn allemaal overgestapt naar YouTube. Ook DrDisrespect streamt sinds zijn verbanning van Twitch op YouTube.

Hoewel het streaming platform van Amazon nog steeds het grootst is, krijgt het nu voor het eerst serieuze concurrentie. Naast het contracteren van grote namen heeft YouTube ook laten weten veranderingen toe te passen om het streamen een betere ervaring te maken, voor zowel streamer als kijker. Wat die aanpassingen gaan zijn, is nog even afwachten.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen