Nieuws

Dit zijn de meest bekeken esports Twitch-kanalen van dit jaar

twitch

De top 10 meest bekeken Twitch-kanalen die esports-toernooien verslaan is sterk veranderd in vergelijking met vorig jaar. League of Legends laat zien het populairst te zijn bij het Twitch publiek.

Dat er veel is veranderd komt door de corona pandemie. Dit jaar maakte de esports branche de transitie van online toernooien naar offline toernooien, sommige met en andere zonder publiek. Hierdoor zijn sommige kanalen gestegen of gezakt in verhouding met vorig jaar.

Meest bekeken Esports-kanalen 2021

Top 3

Dit jaar is een nieuwe nummer 1. Het Twitch-kanaal LCKKorea heeft de topspot van ESLCSGO weten over te nemen. Het Koreaanse kanaal produceert de broadcast voor de LCK en ook de Koreaanse verslaggeving van het wereldkampioenschap. In 2021 stopte de LCK met het broadcasten van de Koreaanse competitie op YouTube, waardoor veel fans overstapte naar het platform van Amazon. In totaal werd er bijna 77,5 miljoen uur naar het kanaal gekeken.

Het Twitch-kanaal van ESL kwam door de sterke groei van het Koreaanse League of Legends-kanaal op de tweede plek terecht. CSGO Majors doen het altijd heel goed op Twitch en daar zijn de cijfers van dit jaar weer eens het bewijs van. In totaal werd er 74,8 miljoen uur naar het CSGO-kanaal gekeken.

Het officiële Riot Games Twitch-kanaal sluit de top 3 af. In totaal keken mensen 58.9 miljoen uur naar het kanaal van de game ontwikkelaar. Het kanaal wordt voornamelijk gebruikt om de League of Legends-competities zoals de LCK, LEC en LCS te broadcasten. Maar ook andere spellen van Riot komen aan bod. Fans van Legends of Runeterra, Wild Rift en Valorant zijn ook aanwezig geweest op het kanaal. Daarnaast werd de premiere van Arcane gedeeld via het Twitch-kanaal.

Riot Games domineert

In de rest van de top 10 komt de game ontwikkelaar nog vier keer langs. Het Franse kanaal OTP begon in januari van dit jaar en heeft meteen een sterke indruk gemaakt. In het eerste jaar van het bestaan weet het kanaal de vierde plek te bemachtigen. In totaal keken mensen 51,5 miljoen uur naar het Franse kanaal.

Op plaats negen en tien komen we weer twee League of Legends-kanalen tegen. De Twitch-kanalen die de broadcast voor de LEC en CBLOL produceren wisten dit jaar goede cijfers neer te zetten en zich zo in de top 10 meest bekeken esports kanalen te plaatsen.

Naast League of Legends heeft Riot Games met Valorant nog een spel in de top 10. Het officiële Valorant-kanaal wist de zevende plek te veroveren met 44,6 miljoen gekeken uren. Het spel wist vorig jaar niet in de top 10 te komen.

Overige kanalen

Het Twitch-kanaal van Rocket League en het Russische Dota2-kanaal zitten dicht bij elkaar. Met 50,3 en 50,2 miljoen komen ze binnen op plek 4 en 5. Beide kanalen verbeteren het aantal gekeken uren van vorig jaar. Vooral Rocket League maakte een grote sprong in het aantal gekeken uren. Het is wel opvallend dat het maar het enige Dota2-kanaal in de top 10 is dit jaar.

Als laatst wist Rainbow Six Siege het officiële Twitch-kanaal voor het eerst in de top 10 te krijgen. Met 41,4 miljoen gekeken uren is het op plek 8 terecht gekomen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen